Ο ιδιοκτήτης της Ντιναμό Κιέβου διέφυγε στην Ουγγαρία με 17,6 εκ.δολάρια!

731
Ο ιδιοκτήτης της Ντιναμό Κιέβου

Πέρασαν τα σύνορα με τα θωρακισμένα αυτοκίνητά τους

Ο Ιγκόρ Σούρκις, 63 χρόνων και ο αδελφός του Γκριγκόρι, 70, είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία. Κι οι δύο διάσημοι, διεθνώς, κυρίως με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Ιδιοκτήτης της Ντιναμό Κιέβου ο πρώτος, πρόεδρος της Ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ο δεύτερος, επί σειρά ετών και στέλεχος της ΟΥΕΦΑ σε διάφορες επιτροπές.

Και οι δύο, μαζί με τις οικογένειές τους βρίσκονται στην Ουγγαρία. Όχι δεν ακολούθησαν τα καραβάνια των προσφύγων. Φρόντισαν να φύγουν σαν… κύριοι με τις οικογένειές τους και 17,6 εκ. δολάρια σε μετρητά δύο μόλις μέρες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών!

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις τώρα στην Ουκρανία. Μαζί και κάποιες λεπτομέρειες με ενδιαφέρον.

Ο Ιγκόρ Σούρκις και η οικογένειά του έφυγαν από το Κίεβο το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου. Πέρασαν τα σύνορα με ένα θωρακισμένο Maybach S650, αξίας 700.000 δολαρίων.

Ο Ιγκόρ Σούρκις (άκρη δεξιά) με τον αδελφό του (δίπλα), τον Σεργκέι Μπούμπκα (αριστερά) και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

Ο Γκριγκόρι Σούρκις, ο μεγαλύτερος αδελφός και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επίσης με τη οικογένειά του, αλλά χρησιμοποίησαν ένα πιο «σεμνό» αυτοκίνητο, μια Mercedes-Benz ML-500 αξίας… μόνο 100.000 δολαρίων.

Οι δυο τους δεν έφυγαν με άδεια χέρια.Αν και δεν δήλωσαν μετρητά στο ουκρανικό τελωνείο, όταν έφτασαν στο σημείο διέλευσης στην Ουγγαρία, είχαν στις αποσκευές τους 17,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το οξύμωρο είναι ότι μια μέρα νωρίτερα ο Ιγκόρ Σούρκις με αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια ανέφερε ότι:

«Μένω στο γραφείο μου και αυτό συμβαίνει κάθε μέρα.Δεν πάω πουθενά, νομίζω ότι είναι σημαντικό να μείνω ήρεμος.Αν πανικοβληθείς, έχεις ήδη χάσει.Σκοπεύω να δουλέψω στο Κίεβο στο άμεσο μέλλον και να επισκεφτώ το στρατόπεδο της Ντιναμό Κιέβου και την ομάδα U19 στην Τουρκία. Αυτή την περίοδο, ο σύλλογός μας είναι σχεδόν κλειστός λόγω Covid-19. Είναι σε καραντίνα, υπάρχουν πολλά κρούσματα. Πραγματοποιήσαμε πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων της Ντιναμό και γίνονται εργασίες εξ αποστάσεως στα περισσότερα τμήματα. Δεν μπορώ να λύσω προβλήματα στο σπίτι, οπότε είμαι πάντα στο γραφείο του συλλόγου. Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε ήρεμοι και έτοιμοι για διάφορα σενάρια. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά στη χώρα μας Καλώ τους φιλάθλους στις εξέδρες, οι ομάδες μας χρειάζονται τη στήριξη και την ενέργειά τους».

Μια που τα έγραψε, μια που… έφυγε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας