Ο εκλεκτός και προκλητικός μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Εξαιρετικό σημειολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Οζγκιούρ Φερχάτ, είχε δώσει την τελευταία προεκλογική του συνέντευξη -στην κεντρική πλατεία του Ιάσμου- στο τουρκικό κανάλι “Rumeli” (!) , το οποίο θεωρείται πως εκφράζει και προβάλλει κυρίως τις θέσεις του τουρκικού κόμματος MHP (σσ “Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης”) του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί(Devlet Bahçeli), γνωστού και ως κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”.

Θυμίζω πως είχε υπάρξει οργισμένη αντίδραση στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την επιλογή, αλλά και τελικά εκλογή, του συγκεκριμένου, αφού θεωρούν πως προωθήθηκε από του Σύστημα του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Αυτόν δέχτηκε να έχει ο Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έναν δήθεν αριστερό, ο οποίος σε καμία στιγμή δεν έδειξε να πολιτεύεται ως τέτοιος.

Το ερώτημα είναι, έχει ο Τσίπρας την πυγμή έστω τώρα -που προλαβαίνει- να εκκαθαρίσει το κόμμα του από τουρκοφασιστικά στοιχεία ή θα πορευτεί έχοντας τον συγκεκριμένο ως βουλευτή μιας δήθεν πια Αριστεράς;

Γιώργος Γεωργουσόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας