Ορισμένα μέτρα για λήψη από μια δημοκρατική κυβέρνηση εθνικής ανεξαρτησίας Π.Βλάσσης-Αντ.Κοσμίδης

691
Ορισμένα μέτρα που θα ήταν σκόπιμο να ληφθούν από μια δημοκρατική κυβέρνηση εθνικής ανεξαρτησίας.
Των Πέτρου Βλάσση* και Αντώνη Κοσμίδη**

Οι θέσεις μας αναφορικά με το πολιτικό σύστημα που είναι αναγκαίο για τον Άνθρωπο και ειδικά για εμάς τους Έλληνες, είναι η άμεση δημοκρατία, όπως την οραματίστηκε ο Κλεισθένης  με την “Εκκλησία του Δήμου”και όπως προσπάθησε να υλοποιήσει ο Λένιν με τα σοβιέτ.

Την σημερινή πραγματικότητα στην χώρα μας και στην Γαλλία, την χαρακτηρίζει ο λαϊκός ξεσηκωμός, ενάντια στο απάνθρωπο και δολοφονικό καθεστώς που μας έχουν επιβάλει οι παγκόσμιοι εγκληματίες και οι ντόπιοι προδότες μας που παριστάνουν τους κυβερνήτες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την πραγματικότητα κι αυτές τις εξελίξεις, θα ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι, αν η πλειοψηφία της κοινωνίας μας, δεν θα λάβαινε μέρος στις ερχόμενες εκλογές και θα συνέχιζε ανυποχώρητη τον «υπέρ πάντων αγώνα».

Επειδή, όμως, αυτό είναι πολύ δύσκολο, θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να συσπειρωθούν όλες οι μη συστημικές κινήσεις και οργανώσεις, κυρίως της αριστεράς, με τους Έλληνες πραγματικούς πατριώτες, που θέλουν η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη και κουμάντο να κάνουν οι Έλληνες στην πατρίδα τους και κανένας άλλος.

Θεωρούμε, ότι μπορούν και πρέπει να ενωθούν με βάσει την αποδοχή μερικών κοινών δεδομένων:

1. Την ανάγκη να έχουμε δικό μας νόμισμα και να καθορίζουμε εμείς την οικονομική μας πολιτική.

2. Να γίνουν οι τράπεζες δική  μας περιουσία με πρώτη την «Τράπεζα της Ελλάδος».

3. Να υπάρχει ανιδιοτέλεια σε όσους προσωρινά ηγηθούν αυτού του κινήματος και να συνεργάζονται χωρίς την επιδίωξη της πρωτοκαθεδρίας, ή και να εναλλάσσουν τον επικεφαλή κατά τακτά και μικρά χρονικά διαστήματα.

4. Να δεχθούμε σαν νομικό μπούσουλα τους νόμους του Σόλωνα -με πρώτη την “Σεισάχθεια”, που είναι αναγκαίο  να εφαρμοστεί άμεσα στην Ελλάδα- και αργότερα να τους συμπληρώσουμε με την δίκαια μοιρασιά της εθνικής μας περιουσίας.

5. Να κάνουμε την Ελλάδα αυτόνομη και διεθνιστική, με πολυδιάστατη και ισότιμη εξωτερική πολιτική, όχι με τους ηγέτες των διαφόρων λαών, αλλά με τους ίδιους τους λαούς.

6. Να κάνουμε την χώρα επιστημονικό εργαστήρι με όσους από τους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα μας και στους ανθρώπους της.

7. Να κάνουμε την χώρα αυτάρκη, κατ´αρχήν σε τρόφιμα. Στην ενέργεια (με την διάσπαση  του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, γιατί όχι;) και στην συνέχεια στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή και σε όλες τις άλλες επιστήμες που φιλοδοξούμε να υλοποιούμε, αλλά και να εξάγουμε.

8. Γενικότερα αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η εφαρμογή μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, στην βάση λήψης εκείνων των αποφάσεων που εξυπηρετούν αμοιβαία την πατρίδα μας και όλες τις χώρες με τις οποίες μπορούμε να συναλλασσόμαστε. Στα πλαίσια αυτά, η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, το Grexit, και η ανάπτυξη πολυσχιδών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την γειτονική μας Ρωσία και με όλες τις άλλες χώρες των BRICS, είναι εκ των ουκ άνευ.

9. Είναι ευνόητο, ότι πολλά από τα παραπάνω, δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, εάν δεν προκληθεί η άμεση αναθεώρηση του ισχύοντος συντάγματος. Πράγμα που προϋποθέτει την δημιουργία της πιο πλατιάς δημοκρατικής πλειοψηφίας των δημοκρατικών αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων. Διότι είναι εξίσου βέβαιο, ότι κάθε είδους βήμα για την ανεξαρτοποίηση της πατρίδας μας, θα συναντήσει την λυσσαλέα αντίθεση του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και των ξένων πατρώνων του.

Όσοι συμφωνούμε, σε αυτούς τους κύριους άξονες, είμαστε υποχρεωμένοι, το οφείλουμε στον ελληνικό λαό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες την ψήφο των συμπατριωτών μας. Μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους, θα προωθήσουμε σε άλλο επίπεδο την πάλη που άρχισε εκ νέου, μετά το έγκλημα που προέκυψε από την εγκατάλειψη των μεταφορικών σιδηροδρομικών υποδομών. Έγινε πλέον ολοφάνερη η ανάγκη σε όλους τους Έλληνες, να αντιμετωπιστεί η κατεστημένη και ιδιοτελή πολιτική του μνημονιακού τόξου, που μόνο καταστροφή φέρνει στον τόπο μας.

Κάνουμε έκκληση σε όλες τις ομάδες και ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα σε όλες όσους εμφανίζονται με σοσιαλιστικό πρόσημο, σε όλους τους πατριώτες, να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών. Με πρώτους τους φίλους μας του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.ΚΕ.Α.). Διότι ο πρωταγωνιστής αυτής της κίνησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει αποδείξει καθόλη την πολιτική του πορεία στο παρελθόν, ότι είναι ένας από τους ελάχιστους έντιμους, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς αγωνιστές της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. Ότι διαπνέεται από τα προαναφερόμενα ιδανικά της αγάπης και ανεξαρτησίας για την πατρίδα μας, διαθέτοντας σε πλέριο βαθμό τις ικανότητες, την εμπειρία και το απαιτούμενο ηθικό ανάστημα. Απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού ηγέτη, ιδιαίτερα σήμερα που η διαπλοκή, η διαφθορά και η ρεμούλα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις. Υποβοηθήθηκαν, μάλιστα, από τις συνθήκες εφαρμογής των μνημονίων που η παγκόσμια οικονομική ελίτ, σε συνεργασία με τα εθελόδουλα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ), επέβαλε πειραματικά και παραδειγματικά για τους άλλους λαούς, πρώτα στον ελληνικό λαό. Κατηγορώντας τον ως συνυπαίτιο της οικονομικής πολιτικής διασπατάλησης του δημόσιου πλούτου και της δημιουργίας ελλειμμάτων.

Εν κατακλείδι, η οικονομία της χώρας μας, εάν θέλει να είναι ανεξάρτητη και αυτοδύναμη, να είναι η οικονομία μιας ελεύθερης χώρας, είναι ευνόητο ότι πρέπει να βαδίζει με τα βήματα αυτών που την δημιουργούν. Δεν πρέπει να κινείτε σύμφωνα με τον ήχο των ταμπούρλων των καπιταλιστών, αλλά  και του κρατικού καπιταλισμού.

Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει -κατ’ αρχήν- να αποδεχθούμε ότι

α) Οι οικονομικές μονάδες μιας χώρας είναι τα κύτταρα ανάπτυξης της και δεν φορολογούνται.

β) Οι συνεταιριστικές παραγωγικές μονάδες, θα πρέπει να διοικούνται απ΄τους ίδιους τους εργαζόμενους, που θα είναι υπεύθυνοι για την ζωή και την λειτουργία της μονάδος.

γ) Συνεπώς, οι συλλογικές κοινοπραξίες θα μπορούν να προσλαμβάνουν αφενός μεν τους αναγκαίους εργατοϋπάλληλους και το επιστημονικό προσωπικό και αφετέρου να απολύουν όσους δεν είναι συνεπείς και δεν παράγουν ή καθυστερούν την παραγωγή.

δ) Η εγκατελημένη αγροτική γη, να παραδίδεται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με συμβολικό ενοίκιο, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να υπάρχει ιδιοκτησία και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ή άλλο πρόσωπο της οικογένειας του θελήσει να ακολουθήσει το επάγγελμα του αγρότη να επανέρχεται στον ιδιοκτήτη. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάθε τόπου θα ήταν σκόπιμο να συνεταιρίζονται, για να μπορούν εύκολα να παράγουν με σύγχρονα μηχανήματα και να  εμπορεύονται τα παραγόμενα προϊόντα. Το ίδιο, βέβαια, να ισχύσει και για τους κτηνοτρόφους.

ε) Η φορολογία να είναι μόνο άμεση και να έχει μεγάλη κλίμακα με αφορολόγητο το όριο της φτώχειας. Η έμμεση φορολογία να απαγορεύεται. Όπως και τα διόδια που έχουν καταστήσει βραχνά την μετακίνηση των πολιτών.

ζ) Οι αμοιβές των εργαζομένων θα ήταν σκόπιμο να είναι ανάλογες με την δυνατότητα των επιχειρήσεων οι οποίες φυσικά θα έπρεπε να έχουν πάντα κάποιο αποθεματικό για την ανανέωση των μηχανημάτων και την επέκταση τους.

η) Οι αμοιβές των υπαλλήλων του κράτους και των αντιπροσώπων του λαού, θα ήταν αποτελεσματικότερο να βρίσκονται στον μέσο όρο των αμοιβών των παραγωγών.

θ) Τέλος, οι κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι, θα ήταν ωφέλιμο, να είναι  μετακλητοί και η θητεία τους να έχει μικρότερη διάρκεια από τέσσερα έτη.

(*) Ο Πέτρος Βλάσσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκίμμη Κέρκυρας και πρωτοργανώθηκε, σαν μαθητής στην Κέρκυρα, φτιάχνοντας στα πέτρινα χρόνια μαζί με άλλα παλικάρια, την τοπική Νεολαία της ΕΔΑ και σαν φοιτητής, στην Αθήνα, οργανώθηκε στην Αριστερά, από τον αδικοχαμένο Σωτήρη Πέτρουλα. Αμέσως μετά, μέλος της ΔΝ Λαμπράκη, με Πρόεδρο τον αείμνηστο Μίκη, και βασανισθείς ως πολίτης και ως υποχρεωτικά στρατευμένος. Είναι ο παγκοσμίως γνωστός αντιστασιακός που, που υπέστη διωγμούς και βασανιστήρια, αλλά αποτέλεσε τον πιο δυνατό μάρτυρα που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, επειδή εξετάστηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Στρασβούργο. Κανένας Χουντικός δεν τόλμησε να αντικρούσει τις καταγγελίες του. Είχε προηγηθεί και η δική του επεισοδιακή δραπέτευση σε ειδική κρύπτη του VW (Σκαραβαίος) της αείμνηστης Αμαλίας Φλέμινγκ. Όπως έγινε αργότερα και με την διαφυγή του μετέπειτα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στέλεχος του ΚΚΕ (εσωτ) στην Ευρώπη και δεξί χέρι αργότερα του Μίκη Θεοδωράκη στις περιοδείες του. Σπούδασε οικονομικά στην Σουηδία. Σήμερα ζει και εργάζεται ακόμη, στον αγροτικό τομέα, παρά την ηλικία του, στο βορειότερο σχεδόν άκρο της Ελλάδας, στους Καββαδάδες της αγαπημένης του Κέρκυρας. Πιθανόν σήμερα, από όλους όσους κατέθεσαν στο “Συμβούλιο της Ευρώπης”, να είναι ο μοναδικός που ακόμα ζει.

(**) Ο Αντώνης Κοσμίδης ήταν μέλος της ΔΝ Λαμπράκη και από τα πρώτα μέλη της ΚΝΕ στην Δυτ. Γερμανία, όπου εργάστηκε λαθραία και άρχισε να σπουδάζει. Διωκόμενος από τις μυστικές υπηρεσίες της ΟΔΓ, κατέφυγε στην ΓΛΔ, όπου σπούδασε οικονομικά, εκτελώντας παράλληλα και καθήκοντα διερμηνέα των αποστολών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Συνοδός και διερμηνέας του Μίκη Θεοδωράκη κατά την παρουσίαση του Canto General στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού, στο Αν. Βερολίνο. Μέλος του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και αργότερα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε και εντάχθηκε στην ΛΑΕ, ενώ σήμερα είναι μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΕΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας