Νέος αρχηγός ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων: “Πάση θυσία κρατάμε την Αβντίιβκα”

2736

Έδωσε εντολή αποστολής εφεδρειών στην Αβντίιβκα – “Επιχείρηση απελπισίας και αδιέξοδης ατέλειωτης αιματοχυσίας”!

Ο νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεσάντρ Σίρσκι διέταξε την αποστολή όλων των διαθέσιμων εφεδρειών στην Αβντίιβκα για να κρατηθεί η πόλη υπό ουκρανικό έλεγχο «πάση θυσία»!

Θεωρεί ότι μπορεί να νικήσει τους Ρώσους και αναμένεται τις επόμενες ώρες να δημιουργηθεί μεγάλη πίεση στα πλευρά τους.

Ο Σίρσκι είναι γνωστός για την εμμονή που είχε επιδείξει και στη μάχη του Μπάκχμουτ, όπου χάθηκαν πάνω από 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες, μία μάχη που εν τέλει την έχασε χωρίς να κερδηθεί τίποτε.

Ο Σίρσκι, για να υποστηρίξει την απόφασή του, είπε ότι η σκληρή άμυνα στη Μπαχμούτ από την Ουκρανία είχε βλάψει τη συνολική πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας, δεσμεύοντας τις δυνάμεις της Wagner, κάτι στο οποίο έκανε λάθος, βέβαια, αφού πρακτικά η Ρωσία δεν διέθεσε τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις πέρα από την τελική φάση που οι Ουκρανοί είχαν ηττηθεί.

Το ζήτημα είναι τι πρόκειται να συμβεί τώρα στην Αβντίιβκα.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει πλεονεκτικές θέσεις (βασικά τα οχυρωματικά έργα των Ουκρανών) αλλά το εργοστάσιο οπτάνθρακα θα είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» γι’ αυτούς όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες ουκρανικές επιθέσεις.

Ίσως, να μεταφερθούν μονάδες από το Κουπιάνσκ για υποστήριξη των δυνάμεων στην Αβτίιβκα.

Ο Σίρσκι θα τα παίξει όλα για όλα. Αν του βγει θα θεωρηθεί ήρωας, αν όμως αποτύχει ο ουκρανικός Στρατός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα καθώς θα έχει χάσει εκ νέου πολλές χιλιάδες άνδρες για το τίποτα.

Η Αβντίιβκα έχει εξελιχθεί σε δεύτερο Μπάκχμουτ. Οι Ρώσοι διαθέτουν εφεδρείες για να το αντέξουν σε αντίθεση με τους Ουκρανούς.

Το ενδιαφέρον όμως θα είναι από που θα μεταφέρει τις εφεδρείες ο Σίρσκι. Το πιο πιθανό είναι να αποσύρει δυνάμεις από το Βούλενταρ και το Κουράκοβο, αλλά τότε θα εκθέσει τις δύο πόλεις σε μία αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας