Νέο ρήγμα προκάλεσε τον σεισμό στην Εύβοια!-Αγωνία για μετασεισμική ακολουθία

683

«Mεγάλη προσοχή» στην μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης συστήνει ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για ενεργοποίηση νέας εστίας στην Εύβοια που μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό!

«Σεισμός  στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Το πρωί της Τετάρτης πριν το σεισμό των 4,2 Ρίχτεεμσε άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».
Το ζήτημα είναι πάντως ότι μια ισχυρότερη δόνηση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική στην Αττική, εκτός βέβαια, από την ίδια την Εύβοια.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:03 της Τετάρτης στη βόρεια Εύβοια η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Λιμνιώνα, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια από τη Χαλκίδα και φαίνεται να είναι βορειότερα από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Το εστιακό βάθος ήταν 11,8 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην βόρεια Αττική.

Μετά τη δόνηση των 4,2 βαθμών καταγράφηκαν μετασεισμοί με μεγέθη 1,7, 1,6 και 2,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) στην Εύβοια αναφέρθηκε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Υπενθυμίζεται ότι η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ενώ στη συνέχεια καταγράφηκαν και δεκάδες μετασεισμοί.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στην ιστοσελίδα evima, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας με τον δήμαρχο, ο κ. Ψαθάς δήλωσε ότι «δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο ήταν στα 6 χιλιόμετρα δυτικά και βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,8 χιλιόμετρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας