Marjorie Taylor Greene: “Ούτε ένα δολάριο στην Ουκρανία”

1386

Η Marjorie Taylor Greene, μέλος της ομοσπονδιακής βουλής των αντιπροσώπων από τη Τζόρτζια, είναι μία από τις συνεπέστερες εκπροσώπους της λαϊκής-αντισυστημικής πτέρυγας του ρεπουμπλικάνικου κόμματος.

Οι περισσότεροι ρεπουμπλικάνοι πολιτευτές δυσανασχετούν (τουλάχιστον δημόσια, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τους ψηφοφόρους τους, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν εκλογές) που στέλνονται χρήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ δε δίνεται δεκάρα για τη φύλαξη των συνόρων των ιδίων των ΗΠΑ.

Πριν την ψηφοφορία που ενέκρινε τα 61 δις για την Ουκρανία, η Greene είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αν ο (ρεπουμπλικάνος) πρόεδρος της βουλής Mike Johnson επέτρεπε να γίνει η ψηφοφορία για το θέμα αυτό, ήταν πιθανόν να θέσει θέμα καθαίρεσής του. Τελικά ο πρόεδρος προχώρησε στην ψηφοφορία και όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική ενίσχυση στην Ουκρανία (στην πραγματικότητα, σε αυτούς που τρώνε με χρυσές μασέλες από τις στρατιωτικές δαπάνες) πέρασε. Η Marjorie Taylor Greene υπέβαλε σε ψήφιση τροπολογία που καταργούσε την χρηματοδότηση. Ακολουθεί μέρος της ομιλίας της:

“Η σημερινή μου τροπολογία θα αφαιρούσε κάθε δολάριο αυτού του νόμου [και] θα τον μείωνε στο μηδέν. Βλέπετε, ο φορολογούμενος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη στείλει 113 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία και πολλών από αυτά τα χρήματα αγνοείται η τύχη.

“Αυτό είναι μια συνέχεια ενός άρρωστου επιχειρηματικού μοντέλου… Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Και αυτό είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που απαιτεί από το Κογκρέσο να συνεχίσει να ψηφίζει χρήματα για τη χρηματοδότηση ξένων πολέμων.”

“Και αυτό είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ο αμερικανικός λαός δεν υποστηρίζει. Δεν υποστηρίζει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στο αίμα, τις δολοφονίες και τον πόλεμο σε ξένες χώρες, ενώ αυτή η ίδια η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να εξασφαλίσει τα σύνορά μας”.

“Ο αμερικανικός λαός έχει χρέος άνω των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Και το χρέος αυξάνεται κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε βράδυ την ώρα που κοιμόμαστε. Ωστόσο, δεν κάνουν τίποτα για να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας ή να μειώσουμε το χρέος μας”.

“Ο πληθωρισμός είναι πλέον εκτός ελέγχου. Οι Αμερικανοί υποφέρουν καθημερινά. Δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς του παντοπωλείου τους. Δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά τη βενζίνη στο αυτοκίνητό τους. Δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο. Και τώρα οι πληρωμές στεγαστικών δανείων ξεπερνούν κατά πολύ τα 3.000 δολάρια, ενώ ήταν μόλις λίγο πάνω από 1.700 δολάρια πριν από τρία χρόνια».

“Η νεότερη γενιά, οι νέοι ενήλικες δεν πιστεύουν καν ότι θα μπορέσουν κάποτε να αγοράσουν ένα σπίτι στη ζωή τους. Και σήμερα στο Κογκρέσο, αυτό το σώμα πιστεύει ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να στείλει άλλα 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πόλεμο στην Ουκρανία που ο αμερικανικός λαός κατά 70% ΔΕΝ υποστηρίζει».

“Προσέξτε, αυτό έρχεται αμέσως μετά τη Δευτέρα που ήταν η 15η Απριλίου, ημέρα φορολογίας, όπου κάθε Αμερικανός έπρεπε να μαζέψει τα χρήματά του και να στείλει τα δολάρια του στην εφορία ή μερικοί από αυτούς έπρεπε να υποβάλουν αίτηση παράτασης επειδή δεν ήταν έτοιμοι και δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν τους φόρους τους».

“Αλλά σήμερα, αυτό το σώμα λέει ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, όχι, δεν είναι το να μειώσουμε τις δαπάνες. Δεν είναι αυτό. Δεν είναι το να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε τον πληθωρισμό. Ω όχι, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τον αμερικανικό λαό. Δεν είναι το να προστατεύσουμε τα σύνορά μας που δέχονται εισβολή κάθε μέρα από ανθρώπους από 160 διαφορετικές χώρες. Όχι, μην προστατεύσετε τα αμερικάνικα σύνορα. Αφήστε του όλους να περάσουν. Έχουμε 1.8 εκατομμύριο διαφυγόντες. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

“Και όμως έχετε μέλη αυτού του σώματος που λένε μεγάλες και σκληρές κουβέντες, “Ω, πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία. Ω, πρέπει να προστατεύσουμε την Ουκρανία”. Ωστόσο, όλοι εσείς δεν είστε πρόθυμοι να προστατέψετε τους Αμερικανούς πολίτες που πληρώνουν το μισθό σας, πληρώνουν τους λογαριασμούς για τα φώτα σε αυτό το κτίριο και πληρώνουν για ολόκληρη αυτή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

“Για τι; Για το τίποτα. Η Ουκρανία δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που ακούτε στην Ουάσιγκτον DC είναι, “ω, πρέπει να ξοδέψουμε τα κερδισμένα με μόχθο από τους φορολογούμενους δολάρια για στην Ουκρανία και να συνεχίσουμε τη ροή των χρημάτων για να συνεχίσουν να δολοφονούνται Ουκρανοί, να ξεκληριστεί μια ολόκληρη γενιά Ουκρανών ανδρών, ώστε να υπάρχουν χήρες, να υπάρχουν ορφανά χωρίς πατέρα, να μην υπάρχουν αρκετοί άντρες για να εργαστούν στις βιομηχανίες τους. Α, έτσι υποστηρίζετε την Ουκρανία; Τι είδους υποστήριξη είναι αυτή;

“Ντροπή στην αμερικανική κυβέρνηση. Ντροπή στην αμερικανική κυβέρνηση. Εάν υποστηρίζουμε τον στρατό μας, να υποστηρίξουμε τον στρατό μας. Θα πρέπει να χρηματοδοτούμε για να γεμίσουμε τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών μας, όχι για να τα στέλνουμε σε ξένες χώρες για να σκοτώσουν ξένους λαούς.”

“Και αν αυτό το σώμα άξιζε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, ο καθένας από εμάς θα απαιτούσε ειρήνη στην Ουκρανία μεταξύ αυτών των χωρών. Ειρήνη για αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μην χρειαστεί να πεθάνουν άλλοι από αυτούς.”

“Αλλά ποτέ δεν ακούς κανέναν να απαιτεί ειρήνη. Όχι, όχι, όχι, όχι. Η ειρήνη είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ουάσιγκτον γιατί δεν ταιριάζει με το επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που λένε ότι κρατάει σε κίνηση την οικονομία μας, προστατεύει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας. Τι αποκρουστικό επιχειρηματικό μοντέλο».

«Θα πρέπει να έχουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που να αναπτύσσει τις αμερικανικές εταιρείες και τις αμερικανικές θέσεις εργασίας για να εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα. Και ο στρατός μας και η κυβέρνησή μας θα πρέπει να φροντίζουν για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των Αμερικανών που πληρώνουν τους φόρους τους με το μόχθο τους για να χρηματοδοτήσουν όλα αυτά».

“Η Αμερική τελευταία. Η Αμερική τελευταία. Περί αυτού πρόκειται. Κάθε μέρα, η Αμερική τελευταία.”

 

https://twitter.com/kylenabecker/status/1781749469475680303

 

 

Δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό η ομιλία της Greene. Δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κρίση στους κόλπους του ρεπουμπλικάνικου κόμματος, που σπαράσσεται ανάμεσα στην πίεση της βάσης που απαιτεί αλλαγές και την πίεση από την κορυφή, που απαιτεί συνέχιση στην ίδια ρότα. Αν παρ’ ελπίδα επιτραπεί στον Τραμπ να κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές, η κρίση αυτή, που καθρεφτίζει τη γενικότερη κρίση της κοινωνίας των ΗΠΑ, θα ενταθεί σε εκρηκτικό βαθμό.

Για την περίπτωση πάντως που κάποιος δεν κατάλαβε τι λέει η Greene, παραθέτουμε δύο λακωνικά σχόλιά της, στο λογαριασμό της στο X, για το ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της ομοσπονδιακής βουλής:

Λεπτομέρειες για την πτώση και την προδοσία του Τζόνσον που προανήγγειλε το CNN.

«Ο πρόεδρος της βουλής Μάικ Τζόνσον ήταν σε τηλέφωνο με έναν άνδρα που ξαφνικά κρατούσε τα κλειδιά της νομοθετικής του ατζέντας και πιθανώς του ίδιου του μέλλοντός του: τον ηγέτη της Δημοκρατικής πτέρυγας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις».

Είναι δικός τους τώρα.

 

Η προεδρία του Mike Johnson ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Πρόδωσε τους Ρεπουμπλικάνους παραχωρόντας τη θέση του στον Τζο Μπάιντεν, τον Τσακ Σούμερ, τον Χακίμ Τζέφρις και τους υπόλοιπους Δημοκρατικούς.

Μας πρόδωσε στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων.

Μας πρόδωσε χρηματοδοτώντας ατελείωτους ξένους πολέμους.

Μας πρόδωσε στο θέμα της FISA (νόμου που επιτρέπει την παρακολούθηση χωρίς ένταλμα των επικοινωνιών των πολιτών).

Μας πρόδωσε ανοίγοντας την κάνουλα της χρηματοδότησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν.

Και ο Μάικ Τζόνσον τα έκανε όλα δουλεύοντας με τους Δημοκρατικούς.

Είναι καιρός να παραιτηθεί, ώστε οι Ρεπουμπλικάνοι να εκλέξουν έναν Πρόεδρο που θα εργαστεί για το κόμμα μας.

https://twitter.com/RepMTG/status/1782073986127397280

 

Σημείωση : Το ποσό των 61 δισ δολαρίων που ψηφίστηκε να δοθεί στην (πρώην) Ουκρανία μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό – και σίγουρα είναι, για αυτούς που το πληρώνουν: αντιπροσωπεύει μερικές εκατοντάδες δολάρια που θα βγουν από την τσέπη του κάθε φορολογούμενου των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμά τους όμως στο πεδίο των μαχών θα είναι αμελητέο. Αφ’ ενός επειδή, όπως αφήνει να εννοηθεί και η Greene στην παραπάνω ομιλία της, μεγάλο μέρος του θα ροκανιστεί πριν καν φτάσει στην “Ουκρανία” και ένα μεγάλο μέρος αυτού που θα μείνει θα ροκανιστεί μέσα στην “Ουκρανία” πριν φτάσει στο μέτωπο. Όσο για το τι αντιπροσωπεύει, με βάση τα αμερικάνικα κόστη εξοπλισμού, το κομμάτι που θα απομείνει, υπενθυμίζουμε ότι για την (ανεπιτυχή) αντιμετώπιση της (κατ’ επιλογήν περιορισμένης κλίμακας) επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, ξοδεύτηκαν από την πλευρά της δύσης 1.4 δις δολάρια σε μία μέρα, για την αναχαίτιση drones που κατά πάσαν πιθανότητα δεν είχαν καν γόμωση, ενώ οι πύραυλοι που ήθελαν οι Ιρανοί να περάσουν, το έκαναν με χαρακτηριστική ευκολία και κατέστρεψαν τις δύο στρατιωτικές βάσεις που ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας