Μακελειό στη Χερσώνα: Εξαϋλώθηκε ουκρανική περίπολος-Άφησαν πίσω τα άρματα μάχης

2291
Μακελειό στη Χερσώνα

Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από το μέτωπο της Χερσώνας δείχνουν πως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Ουκρανούς, οι οποίοι φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές άμυνας. 

Παράλληλα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ουκρανική περίπολο εμπροσθοφυλακής να «εξαϋλώνεται» από πυρά πυροβολικού και ουκρανικά άρματα μάχης να κείτονται παρατημένα και κατεστραμμένα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο έχει τραβηχθεί κοντά στο Vysokopolye, το οποίο βρίσκεται 146 χιλιόμετρα βόρεια της Χερσώνας και εκεί εμφανίζεται η ουκρανική επίθεση να έχει την μεγαλύτερη επιτυχία της.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αν αυτή είναι η εικόνα τόσο μακρία από την πόλη, η καταληψή της φαντάζει πολύ μακρινό σενάριο, τουλάχιστον για την ώρα.

Ταυτόχρονα όμως οι Ουκρανοί έχουν κι άλλο πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού για την αντεπίθεση μεταφέρθηκαν στη Χερσώνα στρατεύματα από το Ντόνμπας αλλά και από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Αυτό έχει οδηγήσει σε αποδυνάμωση του μετώπου του Ντόνμπας όπου οι Ρώσοι επελαύνουν τις τελευταίες ώρες, καταλαμβάνοντας τη στρατηγική θέση Κοντέμα.

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πως αν η ουκρανική επίθεση στη Χερσώνα αποτύχει, τότε ανοίγεται ο δρόμος για τους Ρώσους όχι μόνο για το Νικολάεφ, αλλά και για το Ντόνμπας, από το οποίο θα λείπουν πολύτιμες εφεδρείες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας