M.Zakharova: Πολεμική πράξη κατά Ρωσίας η κατασκευή δυτικών όπλων στην Ουκρανία

3890

Η Μόσχα θεωρεί τα δυτικά σχέδια να ξεκινήσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία ως περαιτέρω απόδειξη της εμπλοκής της στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη (5/9) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
“Σημειώσαμε τις ανακοινώσεις ορισμένων ευρωπαίων κατασκευαστών όπλων, ιδίως τα σχέδια της γερμανικής Rheinmetall και μιας σουηδικής θυγατρικής της βρετανικής BAE Systems για τη δημιουργία παραγωγής στρατιωτικού υλικού για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καθώς και επιχειρήσεις για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Οι προθέσεις αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ότι οι δυτικές αμυντικές βιομηχανίες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εμπλέκονται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση και υποστηρίζουν το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η Zakharova σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Σημειώνεται πως οι ρωσικές πρεσβείες στη Γερμανία και τη Σουηδία πραγματοποίησαν διάβημα για τα σχέδια των εταιρειών των δύο χωρών να παράγουν όπλα για την Ουκρανία, πρόσθεσε η ρωσίδα διπλωμάτισσα.
Αυτό που είπε ότι ήταν ξεδιάντροπες προθέσεις των δυτικών αμυντικών βιομηχανιών να επωφεληθούν από τις εξελίξεις θα κλιμακώσει περαιτέρω τα πράγματα στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση σε BAE Systems και Μεγάλη Βρετανία

Το Κρεμλίνο είχε ήδη ανακοινώσει προ εβδομάδας ότι βλέπει αρνητικά την απόφαση της βρετανικής αμυντικής εταιρείας BAE Systems να εγκατασταθεί στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παράγουν όπλα που χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας μπορούν να αποτελέσουν στόχο για τον ρωσικό στρατό.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Peskov ερωτηθείς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με δημοσιογράφους, είχε πει: «Φυσικά, οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων, ειδικά αν τα όπλα αυτά βάλουν εναντίον μας, θα γίνουν αντικείμενα ειδικής προσοχής για τον στρατό μας».
Η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει την πορεία των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ούτε θα περιορίσει τις εχθροπραξίες, δήλωσε ο ίδιος.

Είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Βρετανίας

Η BAE Systems, η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε χθες ότι κατασκευάζει μια μονάδα στην Ουκρανία και έχει υπογράψει συμφωνίες με την κυβέρνηση για να ενισχύσει το Κίεβο με όπλα και εξοπλισμό.
Η βρετανική εταιρεία είπε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην BAE να συνεργαστεί άμεσα με το Κίεβο για να διερευνήσει πιθανούς εταίρους για ένα σχέδιο παραγωγής ελαφρών πυροβόλων των 105 χιλιοστών, ένα είδος όπλου πυροβολικού, στην Ουκρανία και να κατανοήσει καλύτερα τις αμυντικές απαιτήσεις της Ουκρανίας.
Η BAE έχει κατασκευάσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που έχει δοθεί στην Ουκρανία από τη Βρετανία και άλλες κυβερνήσεις, καθώς αποκρούει την εισβολή της Ρωσίας.
Η Βρετανία είναι βασικός προμηθευτής αμυντικών συστημάτων για την Ουκρανία και τον Μάιο έγινε η πρώτη χώρα που άρχισε να προμηθεύει το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.
Οι δυτικές αμυντικές εταιρείες σταθμίζουν τις ευκαιρίες κατασκευής όπλων στην Ουκρανία έναντι των πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια, είχε αναφέρει το πρακτορείο Reuters τον Ιούνιο.

Καταπέλτης η Zakharova: Υποκρισία! Αυστραλιανά drones χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που προμηθεύει η Αυστραλία στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία, αποκάλυψε η επίσημη εκπρόσωπος του διπλωματικού τμήματος της Ρωσίας, Maria Zakharova.
“Κάποτε, με την υποκρισία που χαρακτηρίζει την αυστραλιανή πολιτική τάξη, ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Richard Marles είπε ότι αυτά τα UAV θα χρησιμοποιούνταν από τον παραλήπτη για εναέρια αναγνώριση.
Ένα δελτίο τύπου από τον κατασκευαστή ισχυρίστηκε ότι τα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για να παρέχουν προμήθειες και αποστολές παρατήρησης», «Όπως αποδείχθηκε, τα αυστραλιανά drones χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα για να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία», είπε η διπλωμάτης.
Η Zakharova επεσήμανε επίσης ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση, «πιστή στις ρωσοφοβικές συμπεριφορές της συλλογικής Δύσης, συμβάλλει με ενθουσιασμό στην αντιρωσική εκστρατεία που κατευθύνεται από την Ουάσιγκτον». «Ωστόσο, συνειδητοποιώντας ότι δεν συμφωνούν όλοι οι Αυστραλοί με μια τέτοια πορεία, η οποία είναι αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους, οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι προσπαθούν να κρύψουν από την κοινή γνώμη και τους απλούς ψηφοφόρους τις δυσάρεστες συνθήκες όπου συμμετέχει η Αυστραλία. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια αυξανόμενη εμπλοκή στη σύγκρουση για την Ουκρανία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας