Κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

787

Χρονικό των γεγονότων μέχρι το βράδυ της 2 Δεκεμβρίου 2023
(Aπό το Ρώσικο Rybar)

Μετά την απόρριψη της συνέχισης της εκεχειρίας από την Ισραηλινή ηγεσία, τα ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν τα τελευταία 2 24ωρα να πραγματοποιούν εκτεταμένες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πιο ισχυρός βομβαρδισμός σημειώθηκε στο Χαν Γιουνίς, στα νότια της Λωρίδας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές και κατοικίες. Οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι στόχευσαν πάνω από 400 σημεία στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες.
Ισχυρίζονται ότι … το αρχηγείο της Χαμάς – που μέχρι τώρα έλεγαν ότι ήταν στα … υπόγεια νοσοκομείων, τελικά ανακάλυψαν ότι βρίσκεται εκεί. Ειδικότερα ένα από τα τζαμιά χτυπήθηκε επειδή φέρεται να χρησίμευε ως προπύργιο μαχητών.

Επί του παρόντος, πάντως, πέρα από τους βομβαρδισμούς οι χερσαίες συγκρούσεις περιορίζονται σε μάχες θέσεων και ενέδρες των μαχητών στα περίχωρα των πόλεων με στόχο τεθωρακισμένα οχήματα των Ισραηλινών .

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, οι Ισραηλινοί προβλέπουν ότι η στρατιωτική εκστρατεία κατά της Χαμάς θα μπορούσε να διαρκέσει ένα χρόνο ή και περισσότερο. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η σύγκρουση θα τερματιστεί μόνο όταν η Χαμάς χάσει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και οι ηγέτες της εξοντωθούν.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επιθέσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν βάλει στο στόχαστρο συνοριακούς οικισμούς και προπύργια του Ισραηλινού στρατού, με αρκετές οβίδες να πλήττουν ισραηλινούς στρατιωτικούς στρατώνες στο Baranit και στο Dovev. Σε απάντηση, οι Ισραηλινοί έχουν εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις εναντίον στόχων κατά μήκος ολόκληρων των νότιων συνόρων του Λιβάνου.

💥💥Απόψε τη νύχτα, μετά τη σύνταξη αυτού του δελτίου, έγιναν εκτεταμένες επιθέσεις στο Τελ Αβίβ, κι άλλες πόλεις του Ισραήλ, με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα – σαν απόδειξη ότι η στρατιωτική υποδομή των Παλαιστινιακών οργανώσεων παραμένει σχεδόν άθικτη!
⬇️⬇️⬇️

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας