Ιταλία: Σφοδρή σύγκρουση Λέτα-Μελόνι

1323
Σφοδρή σύγκρουση Λέτα-Μελόνι

Σκληρή λεκτική σύγκρουση καταγράφηκε  ανάμεσα στην Τζόρτζια Μελόνι και τον γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού κόμματος και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ενρίκο Λέτα. «Η έναρξη αυτής της νομοθετικής περιόδου είναι η χειρότερη δυνατή. Ξεκινά με μια εμπρηστική λογική από μέρους όσων κέρδισαν τις εκλογές. Οι νικητές των εκλογών, αντί να συμφιλιώσουν την χώρα, την διχάζουν. Αλλά όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει αναγκαστικά θύελλες», τόνισε ο Λέτα από το Βερολίνο, όπου διεξάγεται το συνέδριο των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

«Καλώ όλους να κατανοήσουν ότι η μέθοδος αυτή είναι πραγματικά λανθασμένη. Εξαφανίζεται κάθε πιθανότητα να αναπτυχθεί μια σχέση ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, μια σχέση προς το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός. 

Η δε πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και νικήτρια των βουλευτικών εκλογών, Τζόρτζια Μελόνι, του απάντησε άμεσα υπογραμμίζοντας ότι «τα λόγια του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος είναι βαρύτατα». Σύμφωνα με την Μελόνι, «το να δηλώνεις, στο εξωτερικό, ότι η εκλογή των προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας βασίζεται σε μια υποτιθέμενη “διεστραμμένη και εμπρηστική λογική” και ότι η επιλογή αυτή των μελών του κοινοβουλίου επιβεβαιώνει “τις χειρότερες ανησυχίες όλης της Ευρώπης”, είναι σκανδαλώδες και ζημιώνει την Ιταλία, τους ανώτατους θεσμούς της και το διεθνές της κύρος». Η Ιταλίδα πολιτικός κάλεσε τον Λέτα «να ζητήσει αμέσως συγγνώμη». 

Ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς, τέλος, της απάντησε ότι «η συμπολίτευση δεν έχει το δικαίωμα να λέει στην αντιπολίτευση τι να λέει, και με ποιό τρόπο πρέπει να το λέει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας