Οι Αμερικάνοι μαχαίρωσαν πισώπλατα τους Κούρδους-Ιστορική προδοσία: Κατάπτυστη ανακοίνωση υπέρ Τουρκίας

1010

“Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από τρομοκρατική απειλή, ειδικά στο νότο. Φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τους πολίτες τους” είπε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ο Τ. Κίρμπι ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των διαπιστευμένων ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, εξέφρασε και μεγάλη ανησυχία για τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, των Κούρδων του YPG και των Αράβων εταίρων τους.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τους ανησυχούν οι εξελίξεις (σ.σ. εννοεί τις επιθέσεις των Τούρκων) που λογικό είναι θα επηρεάσουν τον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών του ISIS.

«Μια επιχείρηση στην περιοχή μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των εταίρων μας SDF (σ.σ.: Κούρδοι και Άραβες) να πολεμήσουν τον ISIS. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση» (εννοεί εναντίον των τζιχαντιστών), τόνισε ο κ. Κίρμπι.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ακόμα ότι δεν έγινε «καμία συζήτηση με τους Ρώσους σχετικά με την τουρκική επιχείρηση στη Συρία».

Αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών είπε τα εξής με επίσημη δημόσια δήλωση του:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της ζωής αμάχων στη Συρία και στην Τουρκία.

Προτρέπουμε την αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολιτών και να υποστηρίξουμε τον κοινό στόχο της ήττας του ‘Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική ενέργεια στο Ιράκ που παραβιάζει την κυριαρχία του Ιράκ”.

Η τελευταία φράση είναι πολύ προβληματική και δείχνει ότι υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία μόνο για την Συρία.

Γι αυτό ζητά συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση μόνο στο Ιράκ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας