Ισπανίδα υπουργός Άμυνας: “Δεν θα επέμβουμε στρατιωτικά στην Ερυθρά Θάλασσα”

670
Η υπουργός άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόβλες

Η Ισπανία δεν θα επέμβει στρατιωτικά στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας επειδή είναι «δεσμευμένη υπέρ της ειρήνης» και οποιαδήποτε χώρα το κάνει θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόβλες.

«Κάθε χώρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές της. Η Ισπανία θα είναι πάντα δεσμευμένη στην ειρήνη και τον διάλογο», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρόβλες επανέλαβε την απόφαση της Μαδρίτης να μην συμμετάσχει σε ναυτική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, λέγοντας ότι έχει ήδη δεσμευτεί σε άλλες αποστολές όπως η επιχείρηση Atalanta κατά της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία περιέγραψε ως “πολύ απαιτητική”.

«Η ΕΕ μπορεί να αποφασίσει…σε λίγες μέρες ότι θα πρέπει να υπάρξει μια (ναυτική) αποστολή. Δεν γνωρίζουμε ακόμη το εύρος εάν εγκριθεί αυτή η αποστολή, αλλά εν τω μεταξύ η θέση της Ισπανίας από αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης για ειρήνη είναι να μην επέμβει στην Ερυθρά Θάλασσα».

Μετάφραση: Α.Π.

Σημειώσεις μεταφραστή:

  • Είναι προφανές ότι η κα Ρόβλες σέβεται τα παντελόνια που φοράει. Μήπως κάποιοι “δικοί μας” θα έπρεπε να φοράνε φουστίτσες; Δεν είναι κακό, και θα τους επέτρεπε και να ευνοηθούν από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προτίθεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πέρα από τις προσωπικές αρετές της κας Ρόβλες, είναι βέβαιο ότι η στάση της είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα και της σθεναρής στάσης των Άνσαρ Άλλαχ της Υεμένης (και, αντίστοιχα, της Χεζμπολλάχ, της Χαμάς, του Ιράν και άλλων δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής). Όπως πολύ γλαφυρά λέει ο Ibrahim Alloush, αν είσαι αδύναμος, αν δεν παλεύεις ο ίδιος για τα δίκαιά σου, “Ακόμα και τα δάκρυα θα αρνηθούν να βγουν για σένα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας