Νότια Αφρική: Το “Ισραήλ” απέτυχε να απαντήσει στα στοιχεία για γενοκτονία

754

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής Ρόναλντ Λαμόλα, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της Νότιας Αφρικής στη Χάγη, δήλωσε ότι το “Ισραήλ” απέτυχε να απαντήσει στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εναντίον του για διάπραξη γενοκτονίας στη Γάζα.

Ο Ρόναλντ Λαμόλα τόνισε τη δέσμευση της χώρας του στα νομικά γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

Πρόσθεσε ότι το Τελ Αβίβ φαίνεται να μην μπορεί να καταδικάσει τις ενέργειες των στρατιωτών του, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις των αξιωματούχων του δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Ο Ρόναλντ Λαμόλα πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόπο με τον οποίο το Τελ Αβίβ διεξάγει τον πόλεμο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν την αδυναμία τους να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια λόγω του βομβαρδισμού της Γάζας από την Ισραηλινή Κατοχή.

Η Νότια Αφρική παρουσίασε ένα φάκελο 84 σελίδων που αποδεικνύει ότι το Τελ Αβίβ διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα, παρέχοντας στοιχεία για την πρόθεσή του να καταστρέψει τους Παλαιστίνιους.

Μετάφραση: Α.Π.

Σημειώσεις του μεταφραστή:

  • Οι Νοτιοαφρικάνοι έχουν οι ίδιοι (ή οι πατεράδες τους) ζήσει σε καθεστώς ρατσιστικής κατοχής και δε φαίνεται να το ξεχνάνε, όπως δε φαίνεται να ξεχνάνε ότι ο πιο πιστός σύμμαχος του ρατσιστικού καθεστώτος της Νότιας Αφρικής (όπως ήταν φυσικό) ήταν το ρατσιστικό κατοχικό καθεστώς του “Ισραήλ”.
  • Η πρωτοβουλία της Νότιας Αφρικής είναι αξιέπαινη, όπως έχει δηλώσει και κύριος εκπρόσωπος των θυμάτων της γενοκτονίας: η Χαμάς.
  • Ακόμη πιο αξιέπαινη θα είναι αν, πέρα από τις νομικές κινήσεις, προχωρήσει και σε έμπρακτη υποστήριξη, ιδανικά μαζί με άλλες χώρες των BRICS.
  • Μέχρι να γίνει αυτό, τις πρώτες θέσεις στην καρδιά του κάθε ελεύθερου ανθρώπου, όσον αφορά τη στάση τους στο Παλαιστινιακό, θα έχουν η Χεζμπολλάχ, οι Άνσαρ Άλλαχ και το Ιράν. Χωρίς, εννοείται, αυτό να μειώνει την αξία της συνεισφοράς της Νότιας Αφρικής.
  • Περισσότερα για την αξία των νομικών μέτρων δείτε στο τελευταίο κομμάτι αυτού του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας