Ισχυρό ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο με Iskander–Εξαϋλώθηκε ουκρανική πυροβολαρχία S-300

1557

Ουκρανικοί σχηματισμοί άρχισαν να παραμελούν εντελώς τις στοιχειώδεις προφυλάξεις

Σήμερα, τα ρωσικά πυραυλικά στρατεύματα έπληξαν τη θέση αεράμυνας S-300 του ουκρανικού στρατού με ακριβή πλήγμα του επιχειρησιακού-τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander.

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν τοποθετήσει τουλάχιστον τέσσερις εκτοξευτές ανά ζεύγη σε απόσταση πολλών μέτρων ο ένας από τον άλλο, καθώς και ένα ραντάρ για τον προσδιορισμό στόχων αέρα, σε μια δασική ζώνη βορειοδυτικά του χωριού Lesnaya Stenka στις όχθες του ποταμού Oskol.

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, σημειώθηκε δευτερεύουσα έκρηξη πυρομαχικών σε δύο συγκροτήματα. Τουλάχιστον δύο εκτοξευτές S-300 καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλοι δύο και το ραντάρ, πιθανότατα, απενεργοποιήθηκαν επίσης από θραύσματα από το βλήμα Iskander και ιπτάμενα μέρη του συστήματος αεράμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκ νέου τις εργασίες για την συστηματική καταστολή της αντιαεροπορικής άμυνας των Ουκρανών.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι ουκρανικοί σχηματισμοί άρχισαν να παραμελούν εντελώς τις στοιχειώδεις προφυλάξεις. Η περιοχή θέσης S-300 σε ποσότητα τουλάχιστον πέντε εκτοξευτών βρισκόταν 21 km από την γραμμή επαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλήρωσαν το τίμημα για μια τέτοια απροσεξία. Οι χειριστές του ρωσικού UAV βρήκαν εύκολα τα αντιαεροπορικά συστήματα σε υπηρεσία και στόχευσαν αμέσως τις πυραυλικές δυνάμεις στο σημείο, χτυπώντας ταυτόχρονα πολλά συστήματα αεράμυνας με μία βολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας