Ισχυρά βρετανικά συνδικάτα ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ υποστήριξη στην Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία!

9676

Το συνέδριο των βρετανικών συνδικάτων αποκάλυψε σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ των ενώσεων σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ορισμένα μεγάλα συνδικάτα αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση καταδίκης της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο και στην κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία προωθείται από τη Δύση.

Η Daily Telegraph μίλησε για “έλλειψη ενότητας” στο βρετανικό συνδικαλιστικό κίνημα σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί υπολόγιζαν ότι η δήλωση ”Αλληλεγγύη με την Ουκρανία” θα υιοθετηθεί ομόφωνα.
Άλλοι έγραψαν σοκαρισμένοι ότι … «Οι μάσκες έπεσαν!», υπονοώντας ότι πρόκειται για … “πράκτορες του Πούτιν”!

Ωστόσο, δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα αρνήθηκαν να υπογράψουν τη δήλωση- μαζί εκπροσωπούν πάνω από 110.000 εργαζόμενους.
Η Ένωση Πυροσβεστών αντιτάχθηκε στην άνευ όρων υποστήριξη προς το Κίεβο- το ίδιο και η Βρετανική Ένωση Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών.

Ο εκπρόσωπος των Πυροσβεστών Jamie Newell δήλωσε ότι αντιτίθεται στην αποστολή βρετανικών όπλων στην Ουκρανία, διότι θα οδηγούσε σε κλιμάκωση των εχθροπραξιών που δεν θα έφερνε τίποτα καλό στην ”εργατική τάξη στη Ρωσία ή την Ουκρανία”.
Ο συνδικαλιστικός ηγέτης σημείωσε την υποκρισία των πολιτικών στις δυτικές χώρες και υπενθύμισε τη συμμετοχή του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας