Η Β.Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10-πυραύλους διάφορων τύπων σε ανατολή και Δύση

621

«Έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα νότια της γραμμής οροθεσίας για πρώτη φορά»

Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τουλάχιστον δέκα πυραύλων διαφόρων τύπων!

Η Νότια Κορέα απάντησε με την εκτόξευση τριών πυραύλων αέρος-εδάφους από νοτιοκορεατικά μαχητικά που έπεσαν στην θάλασσα βόρεια της ζώνης οροθέτησης των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση έγινε λίγη ώρα αφού ανώτερος αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε πως «για πρώτη φορά» βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Σεούλ.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10 πυραύλους διαφόρων τύπων σήμερα προς ανατολή και δύση», ενημέρωσε το επιτελείο, ενώ ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε να υπάρξει «ταχεία αντίδραση» στις νέες «προκλήσεις» της Πιονγκγιάνγκ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το γενικό επιτελείο ανακοίνωνε πως, «για πρώτη φορά», βορειοκορεατικός βαλλιστικός κατέπεσε «κοντά» στα «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας», νότια της αμφισβητούμενης νοητής θαλάσσιας συνοριακής γραμμής.

Η εκτόξευση αυτή «είναι πολύ ασυνήθιστη και απαράδεκτη», υπογράμμισε ανώτερος αξιωματικός, εξηγώντας πως «έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα, νότια της γραμμής οροθεσίας (…) για πρώτη φορά» αφότου διαιρέθηκε η κορεατική χερσόνησος το 1953.

Η Βόρεια Κορέα σύντομα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την 7η πυρηνική δοκιμή της και θέλει να έχει εξασφαλίσει ότι διαθέτει πλέον τους απαραίτητους φορείς που θα μεταφέρουν τα νέα πυρηνικά της όπλα.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Πιονγιάνγκ να μην προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή αλλά δεν υπάρχει περίπτωση οι Βορειοκορεάτες να πτοηθούν από τις αμερικανικές «νουθετήσεις».

Oι αμερικανικές βάσεις σε Γκουάμ και Χαβάη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Πρώτη φορά άλλωστε έχουν πραγματοποιήσει οι Βορειοκορεάτες τόσες πυραυλικές δοκιμές μέσα σε μία ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας