Η Ρωσία ετοιμάζει “υπερθέαμα” καταρρίψεων F-16 στην Ουκρανία

13148

Οι Μοίρες των Su-30, Su-35S και MiG-31 οπλίστηκαν με τον R-37M εμβέλειας 300 χλμ

“Υπερθέαμα” καταρρίψεων μαχητικών F-16 ετοιμάζει η ρωσική Αεροπορία σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές καθώς εκτός από τις Μοίρες των Su-35S οπλίζονται και οι Μοίρες των Su-30 και MiG-31 με τον πύραυλο αέρος-αέρος R-37M μεγάλου βεληνεκούς.

Η ρωσική Αεροπορία θα παρατάξει εκατοντάδες μαχητικά τα οποία θα καταρρίπτουν τα F-16 από απόσταση 300 χλμ χωρίς να υπολογίζεται η εμπλοκή της αεράμυνας S-300, S-400 κτλ

Πρόσφατα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανακάλυψη μη επανδρωμένων σκαφών σε μια από τις θαλάσσιες περιοχές κοντά στις ακτές της Κριμαίας.

Αμέσως εστάλησαν μαχητικά Su-30SM της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού, τα οποία κατέστρεψαν τα USV των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δυτικοί και Ρώσοι αναλυτές είδαν στο βίντεο, κατά την επιστροφή του αεροσκάφους, ότι το μαχητικό έφερε δύο πυραύλους αέρος-αέρος R-37M και δύο R-77-1.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση μαχητικού Su-30 ειδικά τροποποιημένου ώστε να μπορεί να φέρει τον πύραυλο R-37M.

Προηγουμένως, μόνο τα μαχητικά Su-35S και τα MiG-31BM ήταν φορείς αυτών των πυραύλων.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ήδη έχει πάρει μέτρα εν όψει της άφιξης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία τα οποία μπορεί να προσγειωθούν αιφνιδιαστικά με Ουκρανούς (ή μισθοφόρους) πιλότους.

Ο πύραυλος αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς R-77-1 υιοθετήθηκε από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και Αεράμυνα το 1994. Αρχικά, οι πύραυλοι αυτοί προορίζονταν για το νεότερο τότε μαχητικό MiG-29.

Στη συνέχεια, ο R-77 και οι τροποποιήσεις του παραλήφθηκαν από πολλά μαχητικά της αεροπορίας και στη συνέχεια από τις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις. Η εμβέλεια πτήσης του είναι λίγο πάνω από εκατό χιλιόμετρα.

Πολύ πιο ενδιαφέρουσα είναι η επίδειξη του σοβιετικού-ρωσικού πυραύλου αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς R-37M σε τροποποιημένη έκδοση.

Eίναι ο κατευθυνόμενος πύραυλος αέρος-αέρος με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο, ικανός να καλύψει απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων.

Οι μόνοι δυτικοί “αντίπαλοι” του  R-37M είναι οι αμερικανικοί πύραυλοι αέρος AIM-47 Falcon και AAM-N-10 Eagle. Η εμβέλεια πτήσης τους φτάνει τα 200 km, αλλά ποτέ δεν μπήκαν σε υπηρεσία από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας