Ι.Αβέρωφ κατά Κ.Μητσοτάκη: «Αυτό που κάνεις με γάμο-τεκνοθεσία απειλούν την Ελλάδα»!

1314

Τα όσα θέλει να επιβάλει ο Κ.Μητσοτάκης στη ΝΔ στο ζήτημα των ομοφυλοφίλων δεν έχει αφήσει χωρίς ενόχληση όχι μόνο τους εν ενεργεία υπουργούς και βουλευτές αλλά και ιστορικά στελέχη του κόμματος που βλέπουν ότι το επικείμενο νομοσχέδιο, έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με τις χριστιανικές αρχές αλλά και ότι είναι απειλή για την Ελλάδα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ι. Αβέρωφ πρώην Δήμαρχος Μετσοβιτών, εν συνεχεία βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά στο Ευρωκοινοβούλιο για πέντε χρόνια.

Αν και από το 2001 είχε να ασχοληθεί εκ νέου με τα κοινά έφτασε σήμερα, ογδόντα ετών πλέον, «μετά παρρησίας, ακατακρίτως, θεωρώντας ΧΡΕΟΣ» όπως αναφέρει να κάνει την πιο κάτω δήλωση:

«Σαν Έλληνας πολίτης εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στις «περίεργες» προσπάθειες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να θεσμοθετήσει τον γάμο για τους ομοφυλόφιλους. Θεωρώ πως η αποδοχή αυτού του νόμου, αντίκειται σε παραδοσιακές αξίες και σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τον θεσμό της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. 

Η προώθηση παραδοσιακών αξιών και η διατήρηση της παραδοσιακής έννοιας της οικογένειας είναι ουσιώδης για τη σταθερότητα της κοινωνίας μας.

Ο νόμος αυτός θα αποτελέσει πλήγμα για τον θεσμό της οικογένειας, που είναι, διαχρονικά, στυλοβάτης της ελληνικής κοινωνίας. Οικογένεια, δίχως μητέρα και πατέρα δεν νοείται. Η οικογένεια αποτελεί τον πρώτο πυρήνα κοινωνικοποίησης, που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για κάθε παιδί. Σίγουρα τα δικαιώματα του παιδιού υπερέχουν έναντι όλων. Είναι θεμελιώδες το δικαίωμα σε μια νέα ύπαρξη που έρχεται στον κόσμο να μεγαλώνει με τους βιολογικούς του γονείς, να νιώθει την μητρική στοργή και την αγάπη του πατέρα.

Η θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας για τους ομοφυλόφιλους αντικατοπτρίζει απόκλιση από τις θρησκευτικές αξίες μας και απειλεί την παράδοση και την ταυτότητα της Ελλάδας.

Η ταυτότητά μας ως Έλληνες ενσωματώνει την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τις παραδόσεις που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τους αιώνες. Περιλαμβάνει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, τη δημοκρατική παράδοση, καθώς και τη σημαντική συνεισφορά στη φιλοσοφία, τις τέχνες και τις επιστήμες. Η ταυτότητά μας είναι ένας συνδυασμός αξιών, που διαμορφώνεται από τη συνεχή εξέλιξη και τη συμβολή των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτήν την κοινότητα. Σε όλη την κοινότητα και όχι σε ένα μικρό ελιτίστικο και δήθεν προοδευτικό της μέρος.

Θεσμοί υπάρχουν, επειδή ακριβώς συντηρούνται, από την κοινωνία κι από την Πολιτεία, όπως κι από την Εκκλησία.

Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι ο γάμος είναι το επιστέγασμα της αγάπης μεταξύ δυο ανθρώπων και ταυτόχρονα ένα νομικό συμβόλαιο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών του, θυμίζει επιχείρημα «τεχνητής νοημοσύνης», στερουμένου παντελώς αξιακού κώδικα και βεβαίως μακριά από τις αντιλήψεις και τα πιστεύω κάθε ορθόδοξου χριστιανού Έλληνα. 

Παρακαλώ, τους Έλληνες Βουλευτές, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, αντιστεκόμενοι σε πιέσεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την ταυτότητά μας.

Η Ελλάδα μας, αν δεν μπορεί να ζει «εν Χριστώ», μπορεί ακόμα να ζει «κατά Χριστώ». Σίγουρα όμως, μακριά από τα μίζερα και άθλια πρότυπα της περίφημης «Δύσης» που τόσο «περίεργα» αγαπάει ο Κ. Μητσοτάκης, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας