25-νεκροί και δεκάδες-τραυματίες από τυφλό ουκρανικό χτύπημα στην πόλη του Ντονέτσκ

4649

Το τυφλό ουκρανικό χτύπημα στην αγορά του Ντονιέτσκ έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες αμάχων πολιτών, με τις αναφορές μέχρι αυτή την ώρα να μιλούν για τουλάχιστον 25 νεκρούς πολίτες και δεκάδες τραυματίες.

Η οργή στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα είναι μεγάλη καθώς  το χτύπημα δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικό στόχο και πλέον οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγω για το ποια θα είναι η αντίδραση των ρωσικών δυνάμεων.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, νωρίτερα ανακοίνωσε πως 13 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 10τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Ντονέτσκ αλλά πλέον ο απολογισμός μεγαλώνει.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον δήμαρχο της πόλης, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη περιοχή όπου βρίσκονται καταστήματα και μια αγορά.

Ο Πουσίλιν είπε πως υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται στο σημείο και πως ειδικοί προσπαθούν επίσης να συγκεντρώσουν θραύσματα των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση καθώς ήδη μιλούν για δυτικό όπλικό σύστημα που μπορεί να προκάλεσε την καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας