H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «αμνήστευσε» τον κ. Α.Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ)!

1509
δικαιοσύνη

Ο κύριος πρωθυπουργός αναγνώρισε ως μόνα αξιόπιστα

τα στοιχεία επί προεδρίας του!

Ιδού η δέσμευση στο κείμενο της δ’ αξιολόγησης!

 

 

Πολλοί απόρησαν στην Ελλάδα γιατί ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του (17/6/2018) στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα “Die Welt”:

-αμνήστευσε τον πρώην Διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ κ.Α.Γεωργίου,

-αναγνώρισε ως μόνα έγκυρα τα αριθμητικά στοιχεία του και

-δήλωσε πρόθυμος να τον υποστηρίξει ενώπιον των Δικαστηρίων!

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ.πρωθυπουργός δήλωσε: “Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του. Αλλά η Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Αυτή ακριβώς την ανεξαρτησία θέλουμε να βελτιώσουμε στην Ελλάδα. Αν όμως μας ζητήσει το Δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε.”(!!)

Μετά από αυτά, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ.Α.Γεωργίου, η κυβέρνηση ανέλαβε άκρως ταπεινωτική δέσμευση στα πλαίσια της τέταρτης αξιολόγησης να τον αμνηστεύσει και να αναγνωρίσει ως μόνα έγκυρα και αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία επί προεδρίας του!

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση στη σελίδα 39 της από 23/5/2018 Συμφωνίας για την τέταρτη αξιολόγηση («Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Fourth Review of the ESM Programme») αμνηστεύει ουσιαστικά τον κ.Γεωργίου!

Στην αγγλική:

«The government fully respects the independence of ELSTAT in carrying out its tasks and providing high quality statistics in a timely manner. For this, the government will continue implementing necessary reforms and investigate all the support possibilities available to provide ELSTAT with adequate human resources, sufficient financial means and continue providing effective access to administrative data.

This follows up the commitments taken by the government in the Commitment on Confidence in Statistics signed in March 2012, in order to support ELSTAT in upholding confidence in Greek statistics and to defend them against any efforts to undermine their credibility, as well as to report annually to the Hellenic Parliament and to the European Commission

και στην ελληνική:

«Η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της και της έγκυρης παροχής εκ μέρους της υψηλής ποιότητας στατιστικών στοιχείων. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να προωθεί όλες τις δυνατότητες υποστήριξης ώστε να εφοδιάζει την ΕΛΣΤΑΤ με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, με επαρκή οικονομικά μέσα καθώς και να της παρέχει αποτελεσματική πρόσβαση στα διοικητικά δεδομένα.

Όλα τα ανωτέρω είναι επακόλουθα των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση στα πλαίσια της Συμφωνίας για την Εμπιστοσύνη στις Στατιστικές που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2012, με σκοπό να υποστηρίξει την ΕΛΣΤΑΤ να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές και να τις υπερασπίσει έναντι κάθε προσπάθειας υπονόμευσης της αξιοπιστίας τους, καθώς και να υποβάλλει ετήσιες αναφορές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, με την από 31-5-2018 ανακοίνωσή της, έχει ήδη αποκαλύψει την ταπεινωτική αυτή δέσμευση, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας το αγγλικό κείμενο και την ελληνική μετάφραση τής πρωτοφανούς για κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους δέσμευσης.

Δυστυχώς, ο κύριος πρωθυπουργός μάς επαλήθευσε!

ΕΝΥΠΕΚΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας