Γενική επιστράτευση στη Ρωσία-Συγκρότηση Μονάδων Εδαφικής Άμυνας-Ντούγκιν:“Κηρύχθηκε πόλεμος στην Δύση”

2302
Γενική επιστράτευση στη Ρωσία

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται ολόκληρη η Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός Στρατός συγκροτεί KAI Μονάδες Εδαφικής Άμυνας σε διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίες αποτελούνται από εφέδρους Β’ και Γ’ κατηγορίας. 

Το γεγονός ότι η Ρωσία ακολουθεί το παράδειγμα της Ουκρανίας, μόνο θετικό δεν είναι. Οι Μονάδες Εδαφικής Άμυνας εκτός από την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων στα μετόπισθεν, μπορούν να μεταφερθούν άμεσα και στο μέτωπο αφού εξοπλιστούν και λάβουν στοιχειώδη εκπαίδευση.

Εδώ και καιρό υπήρχαν συζητήσεις στην Ρωσία για την δημιουργία ενός τέτοιου αυτόνομου Σώματος το οποίο θα επιχειρούσε ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές. Η ουσία είναι ότι υπάρχει γενική κινητοποίηση της ρωσικής κοινωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πράξη δεν υφίσταται μερική επιστράτευση των 300.000 εφέδρων αλλά γενική η οποία θα συντελεστεί σε διάφορα κύματα.

Το πρώτο κύμα θα περιλαμβάνει 1-1,2 εκατομμύρια εφέδρους σε μια προσπάθεια να εξαπολύσει κεραυνοβόλο πόλεμο κατά της Ουκρανίας και να την “πνίξει” κτυπώντας απ’ όλες τις κατευθύνσεις.

Θα μείνει μόνο σε αυτό ο Β.Πούτιν ή ετοιμάζεται και για άλλα μέτωπα; Κομβικής σημασίες είναι οι δηλώσεις του Α.Ντούγκιν που έγιναν αμέσως μετά την ομιλία Πούτιν.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν χαιρέτισε τη σημερινή ομιλία του Πούτιν ως κήρυξη πολέμου ενάντια στη «σύγχρονη Δύση και στον σύγχρονο κόσμο γενικότερα».

“Τα λόγια του B.Πούτιν είναι πολύ πιο σημαντικά από την ενότητα με τα τέσσερα νέα πολιτικά υποκείμενα της Ουκρανίας:

Είναι μια θεμελιώδης κήρυξη πολέμου ενάντια στη σύγχρονη Δύση και στον σύγχρονο κόσμο γενικότερα. Αυτό είναι το μανιφέστο της Παράδοσης.

Δεν μπορώ να φανταστώ το βάθος των συνεπειών αυτού.

Όπως στην Παλαιά Διαθήκη ο Δαβίδ έριξε μια σφεντόνα στον γίγαντα Γολιάθ, έτσι είναι και σήμερα.

Ήταν ένας εσχατολογικός, θρησκευτικός λόγος.”

Πινακίδες έχουν ήδη ανέβει στον περιφερειακό δρόμο της Μόσχας: “Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που είναι διαθέσιμα και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας.”

Σχηματίζονται Μονάδες Εδαφικής Άμυνας

Παράλληλα, ο Β.Πούτιν υπέγραψε Προεδρικό διάταγμα με το οποίο καλούνται στα όπλα 120.000 Ρώσοι για εκπαίδευση από 1/11 έως 31/12.

Πρόκειται για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ηλικίας από 18 έως 27 ετών που δεν είναι στην εφεδρεία και υπόκεινται σε στράτευση σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Παράλληλα, ο περιφερειακός Διοικητής της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε αρχικά ότι μόνο στην Αγ. Πετρούπολη έχουν κληθεί 80.000 έφεδροι.

Αργότερα διόρθωσε την δήλωση του η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Διότι αν μόνο στην Αγία Πετρούπολη είναι 80.000, τότε σε όλη τη Ρωσία πρέπει να είναι 1,5 εκατομμύριο.

“Περισσότεροι από 8.000 πολίτες στην Αγία Πετρούπολη έλαβαν κλητεύσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας κινητοποίησης” δήλωσε ο αναπληρωτής στρατιωτικός επίτροπος της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, συνταγματάρχης Ilfat Abzalov, ζητώντας συγγνώμη για το αρχικό λάθος.

Τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή καλούνται μόνο οι πολίτες που έχουν στη στρατιωτική τους ταυτότητα την κατηγορία Α και Β.

Επανέλαβε επίσης ότι πρώτοι καλούνται έφεδροι στρατιώτες πρώτης τάξεως.

Αλλά πρόσθεσε ότι σχηματίζονται επίσης Μονάδες εδαφικής άμυνας και μπορούν ήδη να κληθούν εκεί «εφεδρεία» από τη δεύτερη και ακόμη και τρίτη κατηγορία.

B.Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: Η νίκη είναι δική μας!

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει τη «νίκη» στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους συγκέντρωσης στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, για τον εορτασμό της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών.

Ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου, τόνισε πως «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα αλήθειας και δικαιοσύνης».

 «Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μέρα απονομής της αλήθειας και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μπροστά σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία.

«Καλωσορίσατε στο σπίτι σας» είπε στους κατοίκους των περιοχών, των οποίων είχε ανακοινώσει την προσάρτηση νωρίτερα, λέγοντας ότι «επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα».

Στην Κόκκινη Πλατεία είχαν στηθεί εορτασμοί με πλήθος κόσμου να κουνά ρωσικές σημαίες, να χορεύει, να φωνάζει συνθήματα.

«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» τόνισε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές. Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας. Θα χτίσουμε ξανά σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, δίνοντας υποσχέσεις.

Το μήνυμά του έκλεισε με τα εξής λόγια:

«Έχουμε γίνει πιο ισχυροί, επειδή είμαστε μαζί. Ζούμε στην αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει δύναμη και κατ’ επέκταση νίκη. Η νίκη είναι δική μας»…

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, επανέλαβε ότι η Ουκρανία «προσπαθεί να εξαλείψει» τον πολιτισμό των ανθρώπων, που ζουν στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ και ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές «έκαναν την επιλογή να είναι με την πατρογονική πατρίδα τους», στα λεγόμενα «δημοψηφίσματα» που η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταγγείλει ως παράνομα.

«Η Ρωσία δεν ανοίγει απλώς τις πόρτες στο σπίτι μας. Η Ρωσία ανοίγει την καρδιά της. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στους κατοίκους των τεσσάρων περιοχών που προσάρτησε.

Στην Κόκκινη Πλατεία είναι σε εξέλιξη μεγάλη συναυλία, ενώ πολλοί στο πλήθος κρατούν ρωσικές σημαίες και αρκετοί έχουν ζωγραφίσει τα εθνικά χρώματα της Ρωσίας στο πρόσωπό τους. Ορισμένοι, μάλιστα, κρατούν σημαίες με το σύμβολο «Ζ» της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας