Καταστροφικός Μακρόν προς Ζελένσκι: Μην ανησυχείς έρχονται νέες κυρώσεις στην Ρωσία

587

«Δεσμεύτηκε» ο Γάλλος πρόεδρος

Την δέσμευσή του ότι θα «εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επιβολή νέων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, διατύπωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

«Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει πλήρως την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και να εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, επεσήμανε η γαλλική προεδρία.

Παράλληλα το Παρίσι καταδίκασε την κράτηση του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια τον οποίο ελέγχει η Ρωσία, του Ιχόρ Μουράσοφ, τον οποίο συνέλαβε την Παρασκευή ρωσική περίπολος.

Ο Μακρόν και ο Ζελένσκι «υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη να επιτραπεί πολύ σύντομα να αλλάξει το ουκρανικό προσωπικό που διασφαλίζει τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων» του πυρηνικού σταθμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας