Γ.Παπανδρέου: Είμασταν κοντά σε λύση(ξεπούλημα) Κυπριακού και υφαλοκρηπίδας

941

“Φτάσαμε πολύ κοντά στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και στη διευθέτηση του θέματος της υφαλοκρηπίδας” το 2000, ομολόγησε, πάντως όχι για πρώτη φορά, ο ΓΑΠ σε συνέντευξή του στη Deutche welle(DW).

Δε διευκρίνισε όμως ο ΓΑΠ ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της διευθέτησης, ενώ σκοπίμως(ή όχι;) δεν ρωτήθηκε από την κατά τ’άλλα πάντα περίεργη DW γι’ αυτό το θέμα που κατά κύριο λόγο θα προκαλούσε το ενδιαφέρον.

Υποψιαζόμαστε, φυσικά, γιατί η DW δεν συνέχισε την ερώτηση. Γιατί η περίφημη διευθέτηση για την οποία μίλησε ο ΓΑΠ ήταν στην ουσία ξεπούλημα του Κυπριακού με “διευθέτηση” τύπου Ανάν και “διχοτόμηση” του Αιγαίου με δυσανάλογο επιμερισμό της Αιγαιακής υφαλοκρηπίδας σε όφελος της Τουρκίας.

Το μείζον θέμα όμως βρίσκεται αλλού: Γιατί το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει αποκρύψει επιμελέστατα μέχρι σήμερα τη “διευθέτηση” Κυπριακού και υφαλοκρηπίδας την οποία “πέτυχε” ο ΓΑΠ; Διότι αυτή η “διευθέτηση” αν δεν δημοσιοποιηθεί και δεν καταγγελθεί, εκ των πραγμάτων “δεσμεύει” την ελληνική πλευρά και εξ αντικειμένου συνιστά αλλοίμονο την αφετηρία κάθε απόπειρας για επίλυση και του Κυπριακού και της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας