Φοιτητικές εκλογές-Νίκη ΠΚΣ ή ΔΑΠ-Αλαλούμ με τα αποτελέσματα των φοιτητικών παρατάξεων

794

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! Πρώτη δύναμη στους φοιτητές η ΠΣΚ….και η ΔΑΠ!!! Κάθε χρόνο , η ίδια φαιδρή ιστορία και ένα γεγονός που ποτέ δεν αλλάζει : η κάθε δύναμη να ανακοινώνει τα δικά της αποτελέσματα. Για την ιστορία, νικήτρια, πιθανότατα είναι η Πανσπουδαστική , όπως και πέρσι παρά την ”φιλότιμη” προσπάθεια της κυβερνητικής ΔΑΠ να εξαπατήσει όλη την κοινωνία, όπως διδάσκει η παράταξη τόσα χρόνια……

Π.Δ.

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας, ωστόσο για ακόμα μια χρονιά, ωστόσο, υπάρχει διαφωνία ως προς το ποια φοιτητική παράταξη κέρδισε την πανελλαδική πρωτιά, με τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, την ΠΚΣ και την «Attack στα ΑΕΙ» να εκδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (πρόσκειται στη ΝΔ), για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ), η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

Στιγμιότυπο από τις φοιτητικές εκλογές

«Παρ’ όλη την οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να υπονομεύσουν τη συμμετοχή και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τούς γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θεόδωρος Κωτσαντής.

Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Από τη μία, ΔΑΠ-  ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπες ανήλθε περίπου στις 50.000.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της «Attack»

Από την πλευρά της η «Attack στα ΑΕΙ» (πρόσκειται σε οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) σε δικά της αποτελέσματα η ΠΚΣ  ήρθε πρώτη με 34,89%, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δεύτερη με 25,46% και τα σχήματα των ΕΑΑΚ τρία με 8,90%. Ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 8,87% και η «Attack στα ΑΕΙ» με 6,37%.

Ειδήσεις Σήμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας