Ερντογάν: “Τα σύνορα της καρδιάς μας είναι σε τρεις ηπείρους-επτά εποχές”

837

Προκλητικός για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να δυναμιτίζει με τις δηλώσεις του τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του στα εγκαίνια της διπλής σήραγγας Άσσου – Τροίας στην περιοχή των Δαρδανελίων ανέφερε ότι η Τουρκία  δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, αλλά «τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος τριών ηπείρων και επτά εποχών».

«Ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και οι πόλεις τους είναι τα ίχνη της ιστορίας μας όπως και της ανθρωπότητας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όπως όλα τα σημεία της Ανατολίας κάθε σημείο των Δαρδανελλίων είναι στολισμένο με τα πολύτιμα ίχνη της ιστορίας της ανθρωπότητας και της ιστορίας μας. Aνάμεσα σε αυτά είναι η πόλη του Αριστοτέλη, η Άσσος και η πόλη του Ομήρου, η Τροία. Η Τουρκία δεν είναι μόνο μια χώρα που αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα σύνορα της καρδιάς μας έχουν εύρος, όπως το περιγράφουν οι προγονοί μας ως “τρεις ήπειροι, επτά εποχές”. Oικοδομούμε την μεγάλη και ισχυρή Τουρκία για όλους τους φίλους μας που έχουν στρέψει το βλέμμα και την καρδιά τους σε εμάς, για όλα τα θύματα για όλους τους καταπιεσμένους», τόνισε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας