Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών τον Σεπτέμβριο-Χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

687

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι οφειλέτες

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και να έχουμε «χαλαρώσει» λόγω των διακοπών, ωστόσο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζονται να γίνουν 4.285 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 1.973 αφορούν κατοικίες.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας των οφειλετών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1,073 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 21,768 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 2,689 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 915 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 340 Votes)

Σύνολο ψήφων: 26,785

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι οφειλέτες

Διαδικασία εξωδικαστικού μηχανισμού. Το κύριο πρόβλημα σε αυτό τον μηχανισμό είναι ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αναγνωρίζουν τις ρυθμίσεις που έχει βγάλει το σύστημα. Το μέσο προστασίας αυτό το επικαλέστηκαν περίπου πενήντα χιλιάδες δανειολήπτες και μόνο τετρακόσιοι επωφελήθηκαν τελικά.

Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για ευάλωτα νοικοκυριά, αφορά τους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια του στεγαστικού επιδόματος, και μπορούν να μπουν σε μία ειδική πλατφόρμα – την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους – να συμπληρώσουν μία αίτηση, να πάρουν την βεβαίωση του «Ευάλωτου» και να προστατευτούν παίρνοντας μία επιδότηση από το κράτος της δόσης του δανείου.

Διμερής διαπραγμάτευση, μεταξύ δανειολήπτη και δανειστή, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο δανειστής ζητάει συνήθως εξωπραγματική προκαταβολή από τον οφειλέτη.

Δικαστική προστασία με δυνατότητα ανακοπής και ασφαλιστικά μέτρα κατά διαταγής πληρωμής και ανακοπή κατά της κατάσχεσης, βάσει δικαστικού προηγούμενου που έχει διαμορφωθεί και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι οφειλέτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας