Επιτέλους εντός 15ημερών δοκιμαστική(;)λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα v»

625
Επιτέλους εντός 15ημερών δοκιμαστική

Για την ολοκλήρωση της «Πτολεμαΐδα v» είχε υπογράψει παρά τις αντίθετες πιέσεις, ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας, για να αποφασίσουν να την μετατρέψουν όταν έφυγε από το Υπουργείο σε μονάδα του εισαγόμενου φυσικού αερίου!

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V», ο συγχρονισμός στο δίκτυο αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου ενώ η εμπορική λειτουργία της στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Αυτά αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της, μετά από ενημερωτική συνάντηση της διοίκησης με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Νίκου, και τον διευθυντή του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V», Χάρη Παπαδόπουλο.

«Η ατμομηχανή του ΛΚΔΜ έχει ανάψει φουλ της μηχανές της ώστε εν αναμονή του χειμώνα να δημιουργηθούν αποθέματα λιγνίτη στις αυλές του Νοτίου και του ορυχείου Μαυροπηγής ώστε η τροφοδοσία, τόσο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5 όσο και των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου αλλά και της Μελίτης, να γίνουν απρόσκοπτα εξυπηρετώντας χωρίς προβλήματα την αναμενόμενη αυξημένη χειμερινή ζήτηση» σημειώνει η ΓΕΝΟΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκου, στην παρούσα φάση υπάρχει απόθεμα λιγνίτη που αντιστοιχεί σε 1.300.000 τόνους καθώς πρόθεση είναι να δημιουργηθούν «ασφαλιστικές δικλείδες» με δεδομένο ότι η εξόρυξη τον χειμώνα είναι πολύ πιο δύσκολη. Θέτει ωστόσο ζήτημα έλλειψης προσωπικού και τεχνογνωσίας επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη εκπαίδευση εργαζομένων για τη λειτουργία της μονάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας