Ενώ Μητσοτάκης συμπλέει με «εμπρηστή» Μπάιντεν-Ερντογάν βάζει veto-Μπερλουσκόνι επικρίνει-Azovstal παραδίδεται

1096
Αντί ο Μητσοτάκης ως ευρωπαίος πολιτικός να υποστηρίξει την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία που ζημιώνει τον πλανήτη και προκαλεί πολλαπλές κρίσεις, οικονομική ενεργειακή, επισιτιστική… ανέφερε ότι συμφωνεί με την στρατηγική Biden στο Ουκρανικό

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός συμπλέει με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Biden στην στρατηγική κατά της Ρωσίας, μια πολιτική υψηλού ρίσκου και αβέβαιου οφέλους, ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος βάζει veto για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας.
Ο Ιταλός Πολιτικός Berlusconi επικρίνει την δύση επειδή δεν διαθέτει ηγέτες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επίλυση της Ουκρανικής κρίσης.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά 264 Ουκρανοί στρατιώτες στο Azovstal από το τάγμα Azov και όχι μόνο παραδίδονται στον ρωσικό στρατό… τερματίζοντας επί της ουσίας… μια μάχη με τον χρόνο…

Ενώ η Ευρωπαϊκή οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί από τις κυρώσεις που επέβαλλε στην Ρωσία ειδικά στην ενέργεια, ενώ η Ευρώπη αναιρεί τις αποφάσεις που λαμβάνει επιτρέποντας στις εταιρίες να πληρώνουν σε ρούβλια για να λαμβάνουν φυσικό αέριο… ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον ακατάλληλο Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden ο οποίος πέραν από υπό κατάρρευση δημοσκοπικά  Πρόεδρος… έχει συμβάλει στην κλιμάκωση της κρίσης στο Ουκρανικό.
Αντί ο Μητσοτάκης ως ευρωπαίος πολιτικός να υποστηρίξει την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία που ζημιώνει τον πλανήτη και προκαλεί πολλαπλές κρίσεις, οικονομική ενεργειακή, επισιτιστική… ανέφερε ότι συμφωνεί με την στρατηγική Biden στο Ουκρανικό που συντηρεί μια φαύλη και καταστροφική κατάσταση ενεργή…

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει μια υποσχετική ότι θα αγοράσει τα πανάκριβα και αμφιβόλου καταλληλόλητας για την Ελλάδα, F-35 από ένα Πρόεδρο των ΗΠΑ που μετράει αντίστροφα καθώς στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022 και στις προεδρικές εκλογές του 2024 θα καταποντιστεί… ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος βάζει veto στην ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χαλώντας έτσι τα σχέδια επέκτασης της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Την ώρα που ο Μητσοτάκης πάει και υποκλίνεται σε ένα αδίστακτο ηλικιωμένο και ακατάλληλο Πρόεδρο που καταρρέει δημοσκοπικά ο Erdogan βάζει όρους και διαμορφώνει την ατζέντα.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Erdogan επικαλείται την τρομοκρατία επειδή ορισμένοι Κούρδοι και άλλοι βρίσκονται στα σκανδιναβικά κράτη… ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση – συνεννόηση με τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο.
Η Τουρκία μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που σε αυτή την συγκυρία την έχουν απόλυτα ανάγκη οι ΗΠΑ έχει την τόλμη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο λόγω της ουκρανικής κρίσης να θέτει veto στην επέκταση του ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα άβουλη πηγαίνει να υποκλιθεί και να παρακαλέσει είτε για F-35 που θα τα παραλάβουμε μετά από χρόνια, είτε να αποδείξουμε την υπακοή μας στον αμερικανικό παράγοντα… όταν η Ευρώπη μαστίζεται από πολλαπλή κρίση.

Η έλλειψη ηγετών

Γιατί οι πολιτικοί της Ευρώπης, των ΗΠΑ έχουν συναινέσει για συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία παρέχοντας στρατιωτικό εξοπλισμό σε μια προσπάθεια να πλήξουν την Ρωσία και κανείς δεν έχει σηκώσει το ανάστημα – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – ώστε να διαμεσολαβήσει ώστε να επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία;
Απάντηση σε αυτό δίνει ο Ιταλός πολιτικός Berlusconi ο οποίος ανέφερε ότι η Δύση πάσχει από ηγέτες.
Απουσιάζει από την Δύση ο ηγέτης ή οι ηγέτες που θα μπορούσαν να λάβουν ενεργητικές πρωτοβουλίες ώστε να λήξει η Ουκρανική κρίση.
Την ίδια στιγμή όμως η Ρωσία, μπορεί να δηλώνει νικητής γιατί κατάφερε να αποκτήσει το σχεδόν 30% των εδαφών της Ουκρανίας και να μετατρέψει τις κυρώσεις των ευρωπαίων σε οικονομική, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση.
Την ίδια στιγμή το Ρούβλι ανακάμπτει συνεχώς από τα 152 ρούβλια ανά δολάριο όταν κατέρρεε με την εισβολή έχει αναρριχηθεί στα 64 ρούβλια ανά δολάριο.
Η απόφαση των Ρώσων να πληρώνονται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο αποτελεί μια στρατηγική νίκη επί των αμερικανών γιατί αποδυναμώνεται το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Το Azovstal παραδίδεται

Όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο, οι ουκρανοί στρατιώτες του Azovstal της βιομηχανικής μονάδας χάλυβα στην Μαριούπολη όπου αντιστεκόταν μάταια στις ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να παραδίδονται.
Ήδη 264 τραυματισμένοι στρατιώτες της Ουκρανίας παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις.
Η μάχη του Azovstal τελείωσε, έχουν απομείνει ακόμη ορισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες που δεν έχουν καμία δυνατότητα αντίδρασης και επί της ουσίας ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και για αυτούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην Ουκρανία στην περιοχή του Donbass, στην Μαριούπολη έως και την Kherson με στόχο να εδραιώσουν την παρουσία τους.

Ορισμένοι και πιστεύουμε ορθά, υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βομβαρδίζει πόλεις να τις ισοπεδώνει, όπως έκαναν και στο παρελθόν οι αμερικανοί σε άλλους πολέμους και εν συνεχεία να καταλαμβάνει αυτές τις πόλεις.
Την συνταγή αυτή την ακολούθησαν στην Μαριούπολη αλλά όχι στην Οδησσό ή βόρεια στο Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ισοπεδώσουν με πυραύλους, την Οδησσό στην Νότια παραθαλάσσια Ουκρανία ή να ισοπεδώσουν το Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία αλλά δεν το έπραξαν επειδή δεν είναι στόχος τους οι άμαχοι.
Οι ρωσικές δυνάμεις ακολουθούν μια προσεκτική στρατιωτική στρατηγική που καταλήγει σε απώλειες ρώσων αλλά οι άμαχοι Ουκρανοί που σκοτώνονται είναι ελάχιστοι.
Η στρατηγική αυτή υποδηλώνει ότι η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία για ένα σκοπό, οπότε δεν είναι το κράτος τρομοκράτης που υποστηρίζει ο ακατάλληλος αμερικανός Πρόεδρος που πάσχει από άνοια…και είναι αμωίβολο εάν θα τελειώσει και την προεδρική θητεία του…

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας