Εκδήλωση προς τιμήν της Αντιφασιστικής Νίκης-(9/5-5μμ)-Μνημείο Σοβιετικού Στρατιώτη(Καλλιθέα-Λ.Συγγρού)

1409

Η φετινή επέτειος της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης, 9/5/1945 , με τη συνθηκολόγηση του απάνθρωπου Ναζιστικού καθεστώτος και την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας, αποκτά μια εκπληκτική επικαιρότητα για άντληση επίκαιρων διδαγμάτων.

Η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης αποκτά φέτος εξαιρετική σημασία σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός με νέες μορφές ξανασηκώνουν κεφάλι και απειλούν χώρες , κοινωνίες και λαούς. 

Η εξαιρετική σημασία της Αντιφασιστικής Νίκης της 9ης Μαϊου του 1945  είναι πολύ περισσότερο σημαντική διότι η Ευρώπη και η Μ.Ανατολή αγωνιούν μπροστά σε δυο μεγάλα πολεμικά μέτωπα , εκείνο της Ουκρανίας και το μέτωπο της φρικτής Ισραηλινής Σιωνιστικής γενοκτονίας στη Γάζα.

Αυτήν την ώρα η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και κόσμος βρίσκονται στο χείλος τρίτου καταστροφικότερου παγκοσμίου πολέμου , αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη αυτός ο πόλεμος, με κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο ολέθρου .

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι αυτής της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει η περιοχής μας, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και ο κόσμος είναι τα γεράκια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και οι Σιωνιστές γενοκτόνοι του Ισραήλ , οι οποίοι όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά κλιμακώνουν όλο και περισσότερο τις παράνομες και βάναυσες προκλήσεις τους, ακόμα και με την άμεση αποστολή στρατευμάτων τους στην Ουκρανία και την νέα Ισραηλινή βαρβαρότητα στη Ράφα. 

Είναι οδυνηρό και εξοργιστικό να βλέπουμε αυτές τις ώρες την κυβέρνηση και την κατεστημένη πολιτική τάξη  , μαζί με τις παραφυάδες τους , να συντάσσονται με τις δυνάμεις του πολέμου , της καταστροφής και της θηριωδίας που αντιπροσωπεύουν οι ηγεσίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ.

Ακόμα πιο εξοργιστική και ανεύθυνη είναι η στάση του συνόλου σχεδόν της πολιτικής τάξης της χώρας , η οποία, μαζί με τα κατεστημένα μμε , έχουν επιβάλει σιγή ιχθύος στη συζήτηση για τα μείζονα θέματα και ακόμα χειρότερα έχουν φιμώσει και εκτοπίσει από το δημόσιο λόγο τις φωνές που εκφράζουν απόψεις που είναι ασύμβατες με την Ατλαντική και επιθετική Δύση.

Αύριο, Πέμπτη , 9/5,  στις 5 μμ , επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, αποκτά εξαιρετική σημασία η παρουσία και συμμετοχή όλων μας στην ειρηνική, αντιφασιστική και αντιπολεμική εκδήλωση μνήμης, τιμής και χρέους , που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα, Λεωφ.Συγγρού και Φιλαρέτου , αμέσως μετά την Λεωφ.Δαβάκη( κάθετος στη Συγγρού) και στο δεξί μας χέρι όπως κατεβαίνουμε τη Συγγρού.

Στην εκδήλωση,  στην οποία θα παρευρεθεί και ο Παν. Λαφαζάνης,  καλούμε να δώσουν το παρόν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΔΗ.Κ.Ε.Α. και φυσικά ενωμένοι όλοι δημοκράτες πατριώτες/σες  ανεξάρτητα από πολιτικές εντάξεις και προελεύσεις 

Ν.Ζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας