Εφιαλτική νύχτα για αεράμυνα Οδησσού-Ρωσική επίθεση με κύματα Kalibr και Geran

1148

Εφιαλτική νύχτα πέρασε η ουκρανική αεράμυνα στην Οδησσό καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε συνδυασμένη επίθεση κορεσμού σε τρία στάδια με πυραύλους 3M54-1 «Kalibr» και drones Shahed-136 (Geran-2)

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία εξαπέλυσε τουλάχιστον οκτώ πυραύλους 3M54-1 «Kalibr» και 15 drones Shahed-136.

αρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανικής Αεροπορίας ότι είχε 8/8 καταρρίψεις 3M54-1 «Kalibr» και 15/15 Shahed-136 Drones πάνω από την περιοχή της Οδησσού, υπάρχουν οπτικές επιβεβαιώσεις της νύχτας κόλασης που έζησαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Η περιοχή γέμισε από εκρήξεις, φωτιές και πανικό. Ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά κτίρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυώροφου εμπορικού κτιρίου και ενός μεγάλου σούπερ μάρκετ στην παράκτια πόλη της Οδησσού.

Βίντεο δείχνει μάλιστα την ουκρανική αεράμυνα να δίνει μια “τρελή” μάχη προκειμένου να αναχαιτίσει τα ρωσικά drones και πυραύλους. Σύμφωνα με τους Ρώσους, αρκετοί ουκρανικοί πύραυλοι χτύπησαν την Οδησσό.

Δείτε την ουκρανική αεράμυνα στο βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:12

Συνδυασμένη ρωσική αεροπορική επίθεση στην Οδησσό

Χθες το βράδυ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα συνδυασμένο πλήγμα με όπλα ακριβείας στην Οδησσό και την ευρύτερη περιοχή της Οδησσού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, στοχοποιήθηκαν εγκαταστάσεις λιμενικών υποδομών διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.

Η Natalya Gumenyuk, εκπρόσωπος της επιχειρησιακής διοίκησης Yug, είπε ότι «οι πύραυλοι  έπρεπε να καταρριφθούν πάνω από κατοικημένες περιοχές στην Οδησσό».

Ως αποτέλεσμα του νυχτερινού βομβαρδισμού της Οδησσού, 203 κτίρια υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων το μαιευτήριο Νο. 2, ο κοιτώνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος και το εμπορικό κέντρο Fozzy, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Ως αποτέλεσμα των βολών της ουκρανικής αεράμυνας στην Οδησσό, δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές και ένα σούπερ μάρκετ κάηκε.

“Τη νύχτα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στις λιμενικές υποδομές στην Οδησσό με drones καμικάζι και πυραύλους.

Τα ρωσικά όπλα ακριβείας πέτυχαν τους στόχους τους” αναφέρουν οι Ρώσοι.

Δείτε βίντεο από τις εκρήξεις και τις φωτιές

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Ο Ουκρανός στρατηγός αναγνώρισε την αδυναμία της ουκρανικής αεράμυνας!

Ο διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Σεργκέι Νάεφ, διέψευσε την επιτυχή λειτουργία της αεράμυνας κατά την απόκρουση ρωσικών επιθέσεων με drones καμικάζι Geran-2.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό, τη νύχτα, η πτήση των drones ανιχνεύεται αποκλειστικά από έναν χαρακτηριστικό ήχο, χωρίς οπτική επαφή, γεγονός που καθιστά δύσκολη την καταστροφή τους.

Η δυσκολία κατάρριψης έγκειται στην αδυναμία ακριβής πρόβλεψης των δρομολογίων πτήσης των drones καθώς ο εντοπισμός γίνεται κυρίως ακουστικά (από τον ήχο του κινητήρα) και είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί η κατεύθυνση τους τη νύχτα.

Ελλείψει οπτικής επαφής, η καταστροφή ενός εναέριου στόχου χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του στον εναέριο χώρο είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε” είπε ο Ουκρανός στρατηγός στο RBC-Ukraine.

Μάλιστα ο Νάεφ έκανε ειδική αναφορά στην προστασία του Κιέβου υπονοώντας πως τα δυτικά συστήματα αεράμυνας Patriot και IRIS-T κινούνται “τυφλά”.

Επιπλέον ο αντιστράτηγος Σεργκέι Νάεφ, είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φοβούνται μια νέα επίθεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κίεβο, επομένως αυξάνουν την μαχητική τους ικανότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε βίντεο και εικόνες από την επίθεση στην Οδησσό

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:04

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας