Δόθηκαν οδηγίες στον ρωσικό Στρατό πώς και πού θα χτυπούν Leopard-2

2273

Τα πληρώματα των ρωσικών στρατευμάτων έχουν λάβει γραπτές οδηγίες για το πού ακριβώς να χτυπήσουν τα άρματα τύπου Leopard-2 προκειμένου να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά ή την ακινητοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή αναλυτές μιλούν για την λάσπη που μπορεί να οδηγήσει σε φιάσκο όλη την δυτική προσπάθεια ενίσχυσης των Ουκρανών.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές απεικονίζονται να κρατάνε στα χέρια τους «ακτινογραφίες» των γνωστών γερμανικών αρμάτων, με όλα τους τα χαρακτηριστικά και τα αδύνατά τους σημεία που πρέπει να πληγούν από τα αντιαρματικά και τα ρωσικά άρματα.

Στα ρωσικά μέσα διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τα Leopard 2 που άρχισαν να στέλνονται μέσω Πολωνίας στην Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή πολλά είναι τα ερωτήματα για την ικανότητα κίνησης τους στο λασπώδες έδαφος.

Αναλυτές ήδη αναφέρουν ότι τα άρματα δυτικού τύπου είναι 20 τόνοι πιο βαριά από τα αντίστοιχα ρωσικά, κάτι που τα καθιστά δυσκίνητα ή ανήμπορα να διασχίσουν αυτοσχέδιες γέφυρες και βίντεο από το έδαφος δείχνουν τι θα συναντήσουν οι δυτικές ερπύστριες, με αρκετούς να μιλούν για υποψήφια τεθωρακισμένα που θα θαφτούν στις λάσπες.

Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ και Πολωνία έχουν συμφωνήσει να στείλουν πάνω από 100 τανκς στην Ουκρανία. Επισημαίνεται βέβαια ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα φτάσουν στη χώρα.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να σκεφτούν πώς θα μεταφέρουν τα καύσιμα των βαρέων οχημάτων ή τα διαφορετικά βλήματα και ανταλλακτικά που χρειάζονται. Για παράδειγμα, το βρετανικό Challenger 2 δεν βρίσκεται πια σε παραγωγή με αποτέλεσμα τα ανταλλακτικά να είναι δυσεύρετα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας