Δημοσκόπηση «χαστούκι» για κυβέρνηση-Aποδοκιμασία των πολιτών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

629

Έντονη είναι η αποδοκιμασία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ακρίβεια, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κατά 55,2% δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ το 35%, των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι μερικώς αποτελεσματικά, χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 4,8% πιστεύει ότι είναι αποτελεσματικά τα μέτρα. 

Στην  αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 55,6% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το 40,3% είπε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές και το 42,3% αρνητικές, μάλλον αρνητικές.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ένα 9.7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία.

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και με το πρόσωπο των τελευταίων ημερών τον Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Οσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας