Διαταγή Πούτιν-“Συντρίψτε τους Ουκρανούς σε όλα τα μέτωπα”-Στο αίμα το Seversk

1178
Συντρίψτε τους Ουκρανούς σε όλα τα μέτωπα

Διαταγή επιτάχυνσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων και συντριβής του ουκρανικού Στρατού σε όλα τα μέτωπα ώστε να μην “σηκώσει κεφάλι” έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού με τον τελευταίο να μεταβαίνει εσπευσμένα και να επιθεωρεί τις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο στο Ντονμπάς.

Η διαταγή επιβεβαιώνει αυτό που είχε γίνει φανερό τις τελευταίες 48 ώρες: Η Ρωσία βομβαρδίζει πλέον ανηλεώς στόχους και περιοχές στην Ουκρανία χωρίς να υπολογίζει κόστος και ανθρώπινες απώλειες. Και αυτό οφείλεται στην χρησιμοποίηση των MLRS HIMARS από το Κίεβο και στους βομβαρδισμούς στους οποίους προέβη στην Χερσώνα , στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

Σκοπός της διαταγής του Β.Πούτιν είναι να μην μπορέσει το Κίεβο να προκαλέσει μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβολικό σε μη στρατιωτικές υποδομές και κατοίκους οικισμών στο Ντονμπάς και σε άλλες περιοχές.

Το θέμα πλέον είναι ότι για να διασφαλιστούν αποτελεσματικά οι περιοχές του Ντονμπάς, ο ρωσικός Στρατός πρέπει να εκδιώξει τους Ουκρανούς σε απόσταση τουλάχιστον 300 χλμ, όση είναι και η μέγιστη εμβέλεια των HIMARS, δηλαδή να φτάσει Δνείπερο…

“Να επιταχυνθούν οι επιχειρήσεις”

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τις δυνάμεις της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και μετέφερε την διαταγή του Β.Πούτιν για επιτάχυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές.

«Στο διοικητήριο, ο Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου άκουσε αναφορές από τον Διοικητή της Νότιας Ομάδας, τον Στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, τον Διοικητή των Κεντρικών Δυνάμεων, τον Στρατηγό Αλεξάντερ Λάπιν και άλλους διοικητές για την τρέχουσα κατάσταση, τη φύση των ενεργειών του εχθρού και την πρόοδο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση μάχιμων αποστολών».

«Στο τέλος της ακρόασης, ο επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για περαιτέρω αύξηση των ενεργειών των ομάδων σε όλες τις επιχειρησιακές περιοχές, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει μαζικές επιδρομές πυραύλων και πυροβολικού σε μη στρατιωτικές υποδομές και κατοίκους οικισμών στο Ντονμπάς και σε άλλες περιοχές», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. .

«Σε εφαρμογή του διατάγματος του Προέδρου της Ρωσίας, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός του Στρατού Σεργκέι Σόιγκου, απένειμε το Χρυσό Αστέρι του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον συνταγματάρχη Alexander Lapin και τον υποστράτηγο Esedulla Abachev για το θάρρος και τον ηρωισμό τους», ενημέρωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η νότια ομάδα ηγείται από τον Γενικό Διοικητή των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Sergei Surovikin, η ομάδα του Κέντρου διευθύνεται από τον διοικητή των στρατευμάτων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Alexander Lapin.

Δείτε βίντεο από τις σημερινές μάχες στο Seversk. BTR-80 δέχεται τρεις αντιαρματικούς πυραύλους ATGM

Αλλαγή στρατηγικής στο Seversk – Άφιξη BMPT Terminator

Ο ρωσικός στρατός έσπασε την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Σεβέρσκ και ελέγχει την πόλη σε ποσοστό 60%.

Όμως για κάποιο λόγο η ρωσική διοίκηση αποφάσισε να μην συνεχιστεί η επιχείρηση εντός της πόλης και κυρίως να μην υπάρξουν μάχες στις κεντρικές συνοικίες του Seversk..

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι δόθηκε διαταγή να στηθεί νέα ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις και να περικυκλωθούν στα περίχωρα της πόλης που δεν βρίσκονται ακόμη υπό ρωσικό έλεγχο.

Για το λόγο αυτό μεταφέρονται νέες ενισχύσεις πυροβολικού και η πόλη σφυροκοπείται από τα περίχωρα με MLRS BM-21 Grad και Uragan. Προφανώς οι Ρώσοι εντόπισαν ισχυρές ουκρανικές οχυρώσεις και πολυεπίπεδες άμυνες και ενέδρες εντός της πόλης. Γι αυτό και μεταφέρουν εσπευσμένα BMPT “Τerminator”.

Τουλάχιστον ένα  BMPT “Terminator” ειδικά σχεδιασμένο να υποστηρίζει τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα μάχης σε αστικές περιοχές εντοπίστηκε πριν λίγο στα περίχωρα του Seversk.

Το “Terminator” είναι είναι εξοπλισμένο με τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους 9M120 ΑΤΑΚΑ-Τ με μέγιστο βεληνεκές 6 χλμ, δύο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα 30 χιλ. 2A42 με 850 βλήματα, δύο εκτοξευτές βομβίδων AG-17D ή AGS-30 30χιλ με 600 βομβίδες και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm PKTM με 2000 φυσίγγια.

Από πλευράς προστασίας φέρει ενεργή θωράκιση “Relikt” στο εμπρόσθιο μέρος και τα πλαϊνά και η οποία θεωρείται ανώτερη της ενεργής θωράκισης “Kontakt-5” που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα μοντέλα ρωσικών αρμάτων. Φέρει επίσης εκτοξευτές καπνογόνων και στις δύο πλευρές για προστασία από όπλα υπέρυθρης σκόπευσης.

Μεγάλες ουκρανικές απώλειες στο Seversk – 600 νεκροί

Παράλληλα, οι Ρώσοι αναφέρουν τεράστιες ουκρανικές απώλειες στην περιοχή του Seversk.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

-Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, η 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία επιχειρούσε στην κατεύθυνση Seversk, καταστράφηκε.

-Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, οι απώλειες προσωπικού σε αυτή τη μονάδα ανήλθαν σε περισσότερα από 600 άτομα. Οι κάτοικοι του Seversk, του Nikolaevka και άλλων κοντινών οικισμών υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού κινητοποιούνται επειγόντως για την αναπλήρωση της ταξιαρχίας.

-Έως 200 εθνικιστές και ξένοι μισθοφόροι, καθώς και 13 μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων οχημάτων, καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού του σημείου προσωρινής ανάπτυξης της 123ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην πόλη Νικολάεφ.

-Στο πλαίσιο των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και των σημαντικών απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ουκρανοί εθνικιστές αρνούνται να λάβουν περαιτέρω μέρος στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς. Συγκεκριμένα, 45 εθνικιστές του 204ου ​​τάγματος της 241ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας εγκατέλειψαν τις θέσεις μάχης τους στην περιοχή Αρτεμόφσκ και ζήτησαν να μεταφερθούν προς τα δυτικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Πύραυλοι κρουζ Klaibr στην πόλη Dnepropetrovsk κατέστρεψαν τα εργαστήρια για την παραγωγή εξαρτημάτων και την επισκευή βαλλιστικών πυραύλων “Tochka-U” και πυραύλων MLRS στο εργοστάσιο “Southern Machine-Building Plant” “.

Επιπλέον, τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν σε μια μέρα:

-τέσσερις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της 80ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην περιοχή Serebryanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της 3ης Ταξιαρχίας αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Novopokrovka, μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 25 περιοχές.

-Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο διμοιρίες MLRS, 15 μονάδες Giatsint-B και πυροβόλων D-30 στις περιοχές των οικισμών Verkhnekamenskoye, Serebryanka, Seversk, Artemovsk, Avdeevka και Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής σε 73 περιοχές.

-Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και  το πυροβολικό σε 24 ώρες κατέστρεψαν: 21 θέσεις διοίκησης, πέντε αποθήκες πυρομαχικών, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 189 περιοχές.

-Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν τρία αεροσκάφη της ουκρανικής αεροπορίας: δύο MiG-29 στις περιοχές των οικισμών Novopavlovka στην περιοχή Nikolaev και Vladimirovka στην περιοχή Dnepropetrovsk και ένα Su-25 στο Seversk.

Επίσης καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά ελικόπτερα: ένα Mi-8 κοντά στη Velyka Novoselka και ένα Mi-24 κοντά στο Seversk.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών: Dolgenka, Izyum, Malaya Kamyshevakha, Kamyshany, Reshetilovskoe, Alchevsk, Serebryanka, Grigorov, Spartak, Krasny Oktyabr και Krinichnaya.

Επιπλέον, ένας βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U αναχαιτίστηκε στην περιοχή του οικισμού Novozvanovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και δύο οβίδες του συστήματος Uragan αναχαιτίστηκαν στην περιοχή Izyum της περιοχής του Χάρκοβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας