Χούθι -«Ευρωπαίοι παίζετε με τη φωτιά-Κάθε ηλιθιότητα σας επηρεάζει τα πλοία σας»

822

Οι Χούθι, σήμερα Τρίτη (20/2), μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ναυτική αποστολή «Επιχείρηση Ασπίδες» για την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα απείλησαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η «Επιχείρηση Ασπίδες» έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με βάση την απόφαση, το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή ενώ την διοίκηση στο πεδίο αναλαμβάνει η Ιταλία. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τηνΙσπανία, τοΒέλγιο και τη Δανία.

«Λέμε στους Ευρωπαίους, μην παίζετε με τη φωτιά, δεν χρειάζεται να στηρίξετε τις ΗΠΑ στην προστασία της ‘’κατοχικής οντότητας’’ (προστασία των ισραηλινών πλοίων)», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου σε ανακοίνωσή του.

«Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία και τη ναυσιπλοΐα σας (στην Ερυθρά Θάλασσα), σας προειδοποιήσαμε», ανέφερε επίσης ο Αλ Χούθι.

«Η παρουσία σας αυξάνει τη στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας… και θα επηρεάσει την αλυσίδα προμηθειών τροφίμων στις αγορές στις χώρες σας», πρόσθεσε.

Οι Χούθι στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.

Με την κλιμάκωση της έντασης λόγω των κοινών επιδρομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, η φιλοϊρανική ομάδα δήλωσε ότι θεωρεί πλέον όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας