Χάγη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ Αφρικανών και αστυνομικών δυνάμεων

651

Αστυνομικές δυνάμεις  στη Χάγη χρησιμοποίησαν δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις σοβαρές ταραχές, που προκλήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ δύο ομάδων Ερυθραίων στην αίθουσα συνεδρίων όπερας στο Fruitweg. Ένα αστυνομικό αυτοκίνητο πυρπολήθηκε επίσης το βράδυ του Σαββάτου. Δεν ήταν άμεσα γνωστό αν υπήρχαν τραυματισμοί.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ των αφρικανών. Οι ταραξίες πετούσαν στους αστυνομικούς, ότι έβρισκαν: Από μεγάλες πέτρες, ποδήλατα μέχρι σήματα  κυκλοφορίας!

Τα παράθυρα του συνεδριακού κέντρου καταστράφηκαν. Οι ταραξίες  προσπαθούσαν επίσης να μπουν στην αίθουσα συνεδρίων , σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο. Η αστυνομία προσπαθούσε να προστατεύσει το κτίριο. Η πυροσβεστική κλήθηκε στο σημείο αλλά αποχώρησε γρήγορα λόγω της βιαιότητας των συγκρούσεων.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των αστυνομικών οχημάτων που πυρπολήθηκαν στα δύο.

Οι αστυνομικοί και η ομάδα RIOT έδιωξαν  τους ταραξίες χρησιμοποιώντας αστυνομικά φορτηγά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της ANP στη σκηνή.

Ο δήμαρχος της Χάγης, Jan Van Zanen, έδωσε στην αστυνομία την εξουσία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Van Zanen εξέδωσε επίσης εντολή έκτακτης ανάγκης για την περιοχή γύρω από το Fruitweg, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου της Χάγης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εντολή έκτακτης ανάγκης ισχύει για ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το συνεδριακό κέντρο. Με την παραγγελία, η αστυνομία μπορεί να σταματήσει και να συλλάβει  οποιονδήποτε στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας