Μπροστά στην έφοδο των Ρώσων στο Τσάσιβ Γιαρ-Σφοδροί βομβαρδισμοί της RuAF

1580

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η μαζική έφοδος των ρωσικών δυνάμεων στο Τσάσιβ Γιαρ τον διοικητικό κόμβο των ουκρανικών δυνάμεων,  μετά την κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου 506 που το συνδέει με το Κρόμοβε και το Μπάκχμουτ.

Οι ουκρανικές πηγές αναφέρουν σφοδρές μάχες προς την κατεύθυνση του Μπακχμούτ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν  νέα προώθηση προς τα δυτικά  για την κατάληψη του Τσάσιβ Γιαρ, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Στρατού Illia Yevlash.

Το Τσάζιβ Γιαρ, έχει μεταβληθεί σε πόλη-οχυρό καθώς είχε παίξει κρίσιμο ρόλο στην πολύμηνη μάχη του Μπάκχμουτ (Άρτεμοβσκ, πλέον), καθώς αποτελούσε τον κεντρικό κόμβο εφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων

Ήδη το Κίεβο, το έχει τοποθετήσει… στην λίστα των «μη στρατηγικών πόλεων» αν και είναι ένα από τα πλέον στρατηγικά σημεία μετά το Μπακχμούτ  που σημαίνει ότι μπορεί να εγκαταλειφθούν ανά πάσα στιγμή.

Επόμενοι στόχοι του ρωσικού Στρατού είναι το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Η ρωσική Αεροπορία σφυροκοπεί συνεχώς το κέντρο της πόλης με βόμβες  διασποράς τύπου FAB-500.

Στην  Κονταντίνοφκα που βρίσκεται νότια του Τσάζιβ Γιαρ 80 Ουκρανοί και 50 μισθοφόροι βρήκαν τραγικό τέλος καθώς οι ρωσικές δυνάμεις του σφυροκόπησαν με την άφιξή τους στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας