Μπαράζ ρωσικών κτυπημάτων στην Ουκρανία–Καταστράφηκαν δυτικοί πύραυλοι και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου

14562

Σε ένα μπαράζ στοχευμένων πυραυλικών επιθέσεων επιδόθηκαν οι Ρώσοι τα τελευταία 24ωρα, από το οποίο καταστράφηκαν εγκαταστάσεις των Ουκρανών. 

Συγκεκριμένα οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις επισκευής ουκρανικών αεροσκαφών καθώς και σε σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων την περασμένη εβδομάδα, εξαλείφοντας δυτικούς πυραύλους κρουζ και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που δόθηκαν στην Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Μεταξύ 17 και 23 Σεπτεμβρίου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα, χρησιμοποιώντας επίγεια και εναέρια όπλα υψηλής ακριβείας καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε εγκαταστάσεις για την επισκευή αεροσκαφών και αρμάτων μάχης, διυλιστήρια πετρελαίου, αποθήκες πυρομαχικών, όπλων υψηλής ακριβείας και οπλισμού ξένης κατασκευής, καθώς και κέντρα εκπαίδευσης αναγνώρισης και δολιοφθοράς και σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα η ρωσική ομάδα μάχης Dnepr κατέστρεψε δυτικής κατασκευής όπλα της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού συνεχίζουν να εκτελούν τη μάχιμη αποστολή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, πλήττοντας τις θέσεις πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εξαλείφοντας τις άμυνες, καταστέλλοντας τα σημεία διοίκησης του εχθρού και τη δύναμη πυρός. Τα πληρώματα Msta-B της ομάδας μάχης Dnepr κατέστρεψαν δυτικής κατασκευής όπλα και εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού με πυρά αντιπυραύλων στην περιοχή της Χερσώνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στα τεθωρακισμένα οχήματα και τα στρατεύματα του εχθρού. Οι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολουθούν το έργο των πληρωμάτων των οβιδοβόλων, προσαρμόζοντας τα πυρά και αναφέροντας τα αποτελέσματα των επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο σε όσους βρίσκονται σε θέσεις βολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας