Άρχισαν τα αντίποινα-Τρομακτικό χτύπημα στο Κίεβο από ρωσική πυραυλική επίθεση

2477

Το μακελειό στην Μόσχα και οι συλλήψεις των δραστών που προσπάθησαν να διαφύγουν στα ουκρανικά σύνορα δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ρωσική αντίδραση να μην είναι τρομακτική και να έχει σε πρώτο πλάνο χτυπήματα-αντίποινα, πρώτα κατά των διοικητικών κέντρων και τις μισθοφορικές εγκαταστάσεις συμβούλων που σταθμεύουν στην Ουκρανία.

Ήδη αναφορές μιλούν για νέο κύμα βομβαρδισμών καθώς οι ουκρανικές αρχές αεράμυνας ειδοποιήθηκαν ότι 12 Tu-95 βρίσκονται στον αέρα με κατεύθυνση την ρωσική πρωτεύουσα.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής (24/3) πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο, όπως και στην περιφέρεια της Λβιβ στη δυτική Ουκρανία με στόχο κέντρα διοίκησης και χώρους που σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες διαμένουν δυτικοί μισθοφόροι και σύμβουλοι.

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας λειτουργεί. Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δηλώνει ότι κατέρριψε περίπου 12 πυραύλους αλλά οι πτήσεις των 14 Tu-95 περιλάμβαναν πολλά περισσότερα βλήματα από αυτά που βρήκαν στόχους και στην Ουκρανία πλέον φοβούνται ότι θα ειναι μόνο η αρχή.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι γνωστοποίησε επίσης από την πλευρά του πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή Στρίι, στο νότιο τμήμα της πόλης Λβιβ όπου σταθμεύουν δυτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου ότι αεροπορικός συναγερμός σήμανε σε όλη την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή και σαν μια επιπλέον προσπάθεια εμπλοκής του ΝΑΤΟ η επιχειρησιακή διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων (RSZ) ανακοίνωσε παράλληλα ότι «παρατήρησε έντονη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας» κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε σχέση με τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

«Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγγύηση της ασφάλειας του πολωνικού ενάεριου χώρου έχουν ενεργοποιηθεί και η RSZ παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας