Απαγόρευση πώλησης “κρέατος του σωλήνα” στη Φλόριντα του Ντε Σάντις

398

Την πρωτομαγιά, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νόμο που – μεταξύ άλλων – απαγορεύει την “παραγωγή για πώληση, την πώληση, την προσφορά προς πώληση καθώς κει τη διανομή” “καλλιεργημένου κρέατος” στην πολιτεία. Σαν “καλλιεργημένο κρέας” ο νόμος ορίζει “οποιοδήποτε κρέας ή διατροφικό προϊόν που παράγεται από καλλιέργεια ζωικών κυττάρων”.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έδωσε έγκριση για παραγωγή κρέατος από κυτταρικές καλλιέργειες σε δύο εταιρείες, την Good Meat και την Upside Food. Στη λίστα των μεγαλοεπενδυτών στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνεται (ποιος θα το φανταζόταν;) ο Μπιλ Γκέητς.

Ο πολιτειακός βουλευτής Danny Alvarez δήλωσε σχετικά: “είναι η ίδια κυβέρνηση που ενέκρινε τα εμβόλια για τον COVID-19 και που μας διαβεβαίωνε ότι το κάπνισμα, η σακχαρίνη και το vioxx είναι ασφαλή”.

Παραδοσιακά στις ΗΠΑ η ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα ήταν “βιλαέτι” του δημοκρατικού κόμματος. Τα τελευταία χρόνια όμως σε πολλά θέματα αντιστρέφονται οι θέσεις των δύο κομμάτων. Έτσι “τυγχάνει” η αντίδραση στην προσπάθεια προώθησης συνθετικών τροφών να έρχεται όχι από δημοκρατικούς, αλλά από ρεπουμπλικάνους νομοθέτες, σε μία ακραιφνώς ρεπουμπλικάνικη πολιτεία και έναν από τους κυβερνήτες-σημαιοφόρους της νέας, λαϊκής, αντισυστημικής πτέρυγας του ρεπουμπλικάνικου κόμματος.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο ιστότοπο της πολιτειακής κυβέρνησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Σήμερα, ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε το SB 1084 για να απαγορεύσει την πώληση κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο στην πολιτεία της Φλόριντα. Η Φλόριντα αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει τον στόχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας και έντομα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, «μια παραμελημένη πηγή πρωτεΐνης». Ενώ το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λέει στον κόσμο να εγκαταλείψει την κατανάλωση κρέατος, η Φλόριντα αυξάνει την παραγωγή κρέατος και ενθαρρύνει τους κατοίκους να συνεχίσουν να καταναλώνουν και να απολαμβάνουν 100% πραγματικό βοδινό κρέας.

«Σήμερα, η Φλόριντα αντεπιτίθεται στο σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας που καλλιεργείται σε δοκιμαστικούς σωλήνες ή ζωύφια για να επιτύχει τους αυταρχικούς της στόχους», δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντης. «Η διοίκησή μας θα συνεχίσει να εστιάζει στην επένδυση στους τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους μας και θα σώσουμε το βόειο κρέας μας».

Η αναφορά στην “παραμελημένη πηγή πρωτεϊνης” παραπέμπει σε άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ με τίτλο “Γιατί πρέπει να δώσουμε στα έντομα τη θέση που τους αξίζει στα συστήματα διατροφής μας”.

Όσο παρανοϊκό και να φαίνεται, οι προσπάθειες κατάργησης της φυσικής διατροφής και αντικατάστασής της από βιομηχανικά σκευάσματα γίνονται κάτω από το ψευδεπίγραφο προκάλυμμα της “προστασίας του περιβάλλοντος”!!!

Αν χρειαζόταν απόδειξη για το πόσο προσχηματικό είναι αυτό, μία μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέηβις, κατέληξε ότι η διαδικασία καλλιέργειας κρέατος σε καζάνια που χρησιμοποιείται από τις προαναφερθείσες εταιρείες είναι “διαδικασία εντάσεως πόρων”. Ο Edward Spang, εκ των συγγραφέων της μελέτης, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος είναι πιο βλαβερή για το περιβάλλον από τη συμβατική εκτροφή βοοειδών.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Jay Collins που εισήγαγε το νομοθέτημα, ελπίζει ότι τώρα που πέρασε στην Φλόριντα θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες. Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει, έστω και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσο για τη δική μας ήπειρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μεγάλο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Ουκρανίας – παραδοσιακού σιτοβολώνα της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη – έχει την τελευταία διετία περάσει στα χέρια της Blackrock – μίας από τις κυριότερες εταιρείες που προωθούν τις παρανοϊκές πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – νοιώθει ευγνώμων που σύντομα οι εκτάσεις αυτές θα περάσουν στον έλεγχο της Ρωσίας, όπου δε “φτάνει το χέρι” του WEF και των παγκοσμιοποιητών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας