Αναδίπλωση Μπάιντεν-“Κατάπιε” την αποστολή πυραύλων μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία-Δεν στέλνει ATACMS

698

Αποφεύγεται ο Γ’ ΠΠ (για την ώρα)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Tζο Μπάιντεν αναδιπλώνεται για άλλη μία φορά και αποφάσισε να μην στείλει  πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ΑΤΑCMS στην Ουκρανία.

Μία εξέλιξη η οποία αν πραγματοποιούνταν θα μπορούσε να οδηγήσει τον πλανήτη ακόμα και σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς θα έδινε την δυνατότητα στους Ουκρανούς να χτυπάνε βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Μιλάμε για τους MGM-140 Army Tactical Missile System με βεληνεκές 190 μιλίων ή αλλιώς 310 χιλιομέτρων που εκτοξεύονται από εκτοξευτές M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS), και M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Σύμφωνα με το CNN, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να στείλει πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στον Ζελένσκι. Για πολύ καιρό, η ηγεσία των ΗΠΑ δεν τολμούσε να στείλει τέτοια όπλα στο Κίεβο από φόβο ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικές ενέργειες στο έδαφος της Ρωσίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να στείλουν τέτοια πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία.

Η δήλωση του συμπεριλαμβάνει όλα τα πυραυλικά συστήματα τα οποία μπορούν να πλήξουν το «ρωσικό έδαφος από το ουκρανικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας