Αμφίβια επίθεση Ουκρανών στο πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια-Τους «πετσόκοψαν» οι Ρώσοι!

2585

Τρεις συλληφθέντες και 90 νεκροί – Κυνηγούν ομάδα 10-15 ατόμων στην περιοχή

Αμφίβια επίθεση για την ανακατάληψη (;) του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια εξαπέλυσαν 100 Ουκρανοί κομάντος, σε δύο κύματα οι οποίοι όμως είτε «εξαυλώθηκαν» από ελικόπτερα Ka-52 είτε αιχμαλωτίστηκαν, με τους λίγους επιζώντες να κρύβονται στη γύρω περιοχή. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως ο στόχος τους ήταν να ανατινάξουν το εργοστάσιο και όχι να το καταλάβουν ή να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους αναμένοντας ουκρανικές ενισχύσεις.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι έως και 60 ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τον ποταμό Ντνίπρο, που χωρίζει το έδαφος που κατέχουν οι δύο πλευρές, με βάρκες στις 6:00 π.μ. τοπική ώρα.

Χαρακτήρισε την επιχείρηση «πρόκληση» που αποσκοπεί στη διακοπή της προγραμματισμένης επίσκεψης επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.

Το υπουργείο είπε ότι «λήφθηκαν μέτρα» για την καταστροφή των αντίπαλων στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ελικοπτέρων.

Συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ομιλίας του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

  • Ναι (85%, 2,467 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 143 Votes)
  • Όχι (6%, 189 Votes)
  • Ίσως όχι (0%, 13 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 97 Votes)

Σύνολο ψήφων: 2,909

Αξιωματούχος στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της περιφέρειας δήλωσε πως Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλώτισαν τρεις Ουκρανούς στρατιώτες σήμερα στη διάρκεια της αμφίβιας επίθεσης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο βάρκες των Ουκρανών βυθίστηκαν, ενώ οι κομάντος φαίνεται πως είχαν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

To φιλμ της απόβασης:

Γύρω στις 06:00 ώρα Μόσχας, μια ομάδα περίπου 60 Ουκρανών κομάντο αφού διέσχισαν με επτά βάρκες το Δνείπερο, αποβιβάστηκαν στην ακτή της Kakhovka τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε.

Οι 60 Ουκρανοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και προσπάθησαν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο εξουδετερώνοντας την περιμετρική ασφάλεια.

Οι Ρώσοι έχουν όμως εγκαταστήσει σύστημα εναέριας παρακολούθησης με υπέρυρθες ακτίνας επί Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων (UAV) και αντιλήφθηκαν την απόπειρα της ουκρανικής διείσδυσης μόλις αυτοί προσέγγισαν σε απόσταση 1000 μέτρων από το εργοστάσιο.

Παράλληλα ακολούθησε και δεύτερη απόπειρα αποβατικής ενέργειας με δύο ειδικά σκάφη διέλευσης υδάτινου κωλύματος και 40 άτομα οι οποίες βυθίστηκαν από την ρωσική Αεροπορία η οποία σήκωσε άμεσα 4 ελικόπτερα Ka-52.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί σκοτώθηκαν. Οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «Ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απόβαση στην περιοχή Energodar σήμερα, περίπου στις 6:00 ώρα Μόσχας. Ουκρανικά στρατεύματα σε δύο ομάδες δολιοφθοράς έως 60 ατόμων σε επτά βάρκες πραγματοποίησαν απόβαση στην ακτή της Kakhovka, 3 χλμ. βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και προσπάθησαν να καταλάβουν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Λήφθηκαν μέτρα για την καταστροφή του εχθρού, μεταξύ άλλων με τη χρήση Αεροπορίας.

Επιπλέον, από τις 8.00 ώρα Μόσχας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το σημείο συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ στην περιοχή του οικισμού Vasilyevka και του NPP Zaporozhye. Τέσσερις οβίδες εξερράγησαν σε απόσταση 400 μέτρων από την πρώτη μονάδα ισχύος.

Η πρόκληση του καθεστώτος του Κιέβου αποσκοπεί στη διακοπή της άφιξης της ομάδας εργασίας του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορίζιε», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Αργότερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικαιροποίησε τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με την νέα αναφορά:

“Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια μεγάλη πρόκληση για να διακόψει την άφιξη μιας ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε.

Στις 06:20 στην ακτή της Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε, δύο ομάδες δολιοφθοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με συνολικό αριθμό έως και 60 ατόμων κινούμενοι σε επτά ταχύπλοα σκάφη πραγματοποίησαν απόβαση.

Οι ομάδες δολιοφθοράς ανακαλύφθηκαν και αποκλείστηκαν στην περιοχή απόβασης από τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς που φρουρούν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.

Για να κατασταλεί η προσπάθεια διείσδυσης στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και να καταστραφούν οι Ουκρανοί δολιοφθορείς, μια μονάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έφτασε για να ενισχύσει τους στρατιώτες της Ρωσικής Φρουράς, ενώ συμμετείχαν και ελικόπτερα της Αεροπορίας.

Προς το παρόν ολοκληρώνεται η καταστροφή της ουκρανικής ομάδας δολιοφθορέων

Έγινε και δεύτερη απόπειρα!

Περίπου στις επτά το πρωί, μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια απόβασης ουκρανικών στρατευμάτων για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού.

Λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε έγινε προσπάθεια απόβασης Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με δύο φορτηγίδες που έφευγαν από τη Νικόπολη.

Ως αποτέλεσμα σφοδρών πυρών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, βυθίστηκαν οι δύο φορτηγίδες με τις τακτικές δυνάμεις αποβίβασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από τις 8 το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου εμποδίζει τη διέλευση της αποστολής εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στην ελεγχόμενη περιοχή στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζιε.

Το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει το έδαφος του πυρηνικού σταθμού, του τόπου συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ με Ρώσους ειδικούς στην περιοχή του οικισμού Vasilievka, στη Ζαπορίζιε, καθώς και η διαδρομή της μετακίνησής τους προς το Energodar.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας