Αυστηρό μήνυμα ρωσικής Δούμας στον Κ. Μητσοτάκη. Ρωσικές μονάδες στα Φινλανδικά σύνορα

1520

Σύμφωνα με ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Βουλευτής της Δούμας,  κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κ.Μητσοτάκη  να επισκεφθεί το ελληνικό χωριό Λάκι στην Κριμαία, το οποίο κάηκε από τους Ναζί.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Aleksey Chernyak κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε τις αρχές του Κιέβου, να έρθει στην Κριμαία και να επισκεφθεί την τοποθεσία του ελληνικού χωριού Λάκι, που κάηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου.

“Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχίζει να φλερτάρει με το καθεστώς του Κιέβου και τους Ουκρανούς νεοναζί, ξεχνώντας προφανώς τα μαθήματα της ιστορίας. Οι Ναζί δεν πρέπει να υποστηρίζονται, αλλά να εξοντώνονται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να ανανεώσει την ιστορική του μνήμη αν έρθει στην Κριμαία και επισκεφθεί το ελληνικό χωριό Λάκι, που αποτέλεσε μια από τις τραγικές σελίδες του ελληνικού λαού»,
 δήλωσε ο Τσέρνιακ στο RIA Novosti.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι έτοιμος να ξεναγήσει προσωπικά την ελληνική αποστολή στους χώρους των ναζιστικών θηριωδιών.

Τονίζουμε στον Ρώσο Βουλευτή ότι υπάρχουν πολλά χωριά στην Ελλάδα, που κάηκαν εκ θεμελίων από τους Γερμανούς Ναζί, ( Δίστομο, Καλάβρυτα, Κρήτη), με την χώρα μας να πληρώνει το πιο υψηλό τίμημα κατά την διάρκεια αυτού του πολέμου, από πολλές χώρες.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι, ο ελληνικός στρατός κράτησε περίπου 2,5 μήνες Δύο επίλεκτες στρατιές της ναζιστικής Γερμανίας, αναγκάζοντας το Βερολίνο να επιτεθεί στην Ρωσία στις 22 Ιουνίου, με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλάζοντας ουσιαστικά το ρου των γεγονότων.

Το γεγονός αυτής της δράσης των ελληνικών δυνάμεων, που πολέμησαν ταυτόχρονα με  δύο αυτοκρατορίες για μεγαλύτερο διάστημα από πολλές χώρες της Ευρώπης, είχε παραδεχθεί ο μετέπειτα Ρώσος στρατάρχης Γ.Ζούκωφ, μαζί με τον Ι. Στάλιν, αλλά η ελληνική συμμετοχή τότε ξεχάστηκε γρήγορα, ειδικά κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, ένεκα των συμφερόντων της ΕΣΣΔ.

Μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με Φιλανδία δείχνει διάθεση για πιθανή επέκταση του πολέμου   

“Η Ρωσία «μεταφέρει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων προς τα φινλανδικά σύνορα, αφού προειδοποίησε τη Φινλανδία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρει βρετανική εφημερίδα.

Ρωσικά βαρέα οπλικά συστήματα φαίνονται να κινούνται προς τα σύνορα της Φινλανδίας, ενώ παράκτια συστήματα πυραύλων βιντεοσκοπήθηκαν να οδηγούν στο Ελσίνκι.

Στην ίδια γειτονιά και υποβρύχιο

Η Φινλανδή πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ «είναι προσανατολισμένο προς αντιπαράθεση».

Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το 84% των Φινλανδών θεωρούν τη Ρωσία ως στρατιωτική απειλή, ενώ και η Σουηδία συζητά επίσης την εγκατάλειψη της ουδετερότητας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ένα ανεπιβεβαίωτο βίντεο που ανέβηκε χθες το βράδυ φαίνεται να δείχνει δύο ρωσικά παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα να κινούνται κατά μήκος ενός δρόμου στη ρωσική πλευρά των συνόρων που οδηγεί στο Ελσίνκι.

Η ρωσική ανάπτυξη έρχεται καθώς η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε ότι αναμένει ότι η κυβέρνησή της «θα τερματίσει τη συζήτηση πριν από τα μέσα του καλοκαιριού» για το εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι η κίνηση δεν θα βελτιώσει την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη και ο βουλευτής της Μόσχας Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ πρόσθεσε ωμά ότι “μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε «την καταστροφή της χώρας». «Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η συμμαχία παραμένει ένα εργαλείο προσανατολισμένο προς την αντιπαράθεση και η περαιτέρω επέκτασή της δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε ο Πεσκόφ.

Χθες το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δύο πολυεθνικές ναυτικές ομάδες δεκαέξι πλοίων με επικεφαλής το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας θα περιπολούν στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας μελών όπως η Πολωνία και η Εσθονία, για να «διατηρήσουν μια αξιόπιστη και ικανή αμυντική ικανότητα».

Η Φινλανδία, μαζί με τη γειτονική Σουηδία, έχει αποφύγει  την ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά τη στενή ευθυγράμμιση με τη Δύση σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσει τη Ρωσία.

Η σκανδιναβική χώρα μοιράζεται χερσαία σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων (830 μίλια) με τη Ρωσία και έχει εκνευριστεί από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, αφού οι Ρώσοι είχαν εισβάλει σε αυτήν στο παρελθόν την περίοδο του 1939.

Εν τω μεταξύ, το κυβερνών κόμμα της Σουηδίας ξεκίνησε επίσημα συζητήσεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, με μια κίνηση που  σηματοδοτεί  πλήρη αντιστροφή ρόλου στην πολιτική για το σκανδιναβικό βασίλειο που παρέμεινε στρατιωτικά ουδέτερο για δεκαετίες.

Ο γραμματέας του κόμματος Tobias Baudin είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η αναθεώρηση του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. «Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η θέση ασφαλείας της Σουηδίας άλλαξε ριζικά», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Νομίζουμε ότι η περίοδο είναι κρίσιμη και όλα θα παιχθούν στο εάν Μόσχα και Ουάσιγκτον συμφωνήσουν για τον πλανήτη, μαζί με την Κίνα, διαφορετικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας