Συνάντηση Λαφαζάνη με τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα, Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ

1309

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α) και το στέλεχος του κινήματος Αλφόνσος Πάγκας επισκέφτηκαν την Ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα και είχαν θερμή, εγκάρδια και ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα.

Ο Παν. Λαφαζάνης συνεχάρη τον πρέσβη για την είσοδο τον περασμένο Ιανουάριο του Ιράν στους BRICS, οι οποίοι αποτελούν την μεγάλη και ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο για την ήττα του αμερικανοβρετανικής και ευρωπαϊκής νεοαποικιοκρατίας και για ένα νέο πολύπολικο κόσμο, στον οποίο μεσαίες και μικρές χώρες θα μπορούν να έχουν ανεξαρτησία, υπόσταση και φωνή υποστήριξης των συμφερόντων τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης καταδίκασε έντονα τις Δυτικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και του Ιρανικού λαού που εφαρμόζει εναντίον της Τεχεράνης και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο.
Τάχθηκε υπέρ της άμεσης άρσης αυτών των κυρώσεων από την χώρα μας και ευρύτερα, ενώ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός εναντιώνεται σε τέτοια αυθαίρετα και παράνομα μέτρα. Επιθυμεί διακαώς να αποκαταστήσει άμεσα η Ελλάδα πλήρεις και προωθημένες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με το Ιράν, με το οποίο δεν έχουμε καμία διαφορά αλλά αντίθετα κοινά συμφέροντα για φιλικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και δικαιοσύνης.

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Αλφόνσος Πάγκας εξήραν τον τιμητικό ρόλο του Ιράν και του “Άξονα της αντίστασης” ως τις πιο συνεπείς και σταθερές δυνάμεις έμπρακτου αγώνα κατά της Ισραηλινής κατοχής του Παλαιστινιακού λαού και κατά των Σιωνιστικών θηριωδιών καθώς και του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει νόμιμο, ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος με δίκαια σύνορα.

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του ΔΗ.Κ.Ε.Α υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και πλήρους αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗ.Κ.Ε.Α εξήρε την επιτυχή και απόλυτα δικαιολογημένη πρόσφατη επιχείρηση με drones και πυραύλους του Ιράν στο έδαφος του Ισραήλ, ως απάντηση στην πολύνεκρη δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στο Προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό.

Αυτή η επιχείρηση αντιποίνων του Ιράν έστειλε το μήνυμα ό,τι η Τεχεράνη μπορεί όχι μόνο να πλήξει αλλά και να επιφέρει καταστροφικό πλήγμα στο Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ, μετά απ’ αυτήν την επιχείρηση, δύσκολα θα μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται ανενόχλητο ως κράτος τρομοκράτης της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗ.Κ.Ε.Α. τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για τις δύο χώρες, την περιοχή μας και πρώτα απ’ όλα για τον Παλαιστινιακό λαό, χρειάζεται η συνεργασία και η κοινή δράση για να σταματήσει η γενοκτονία των Σιωνιστών στη Γάζα, για εκεχειρία και την ήττα του Ισραήλ.

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης των ενημερωτικών επαφών και συνεργασίας τους για τη δικαίωση του Παλαιστινιακού λαού, τη συντριβή του Σιωνισμού, για την ειρήνη, την ανεξαρτησία χωρών και λαών και τη δικαιοσύνη στην περιοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας