Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας (ΣΥΔΕ) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση του Δ.Αντωνίου

919

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου στο ΕΚΠΑ και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Δημήτρη Αντωνίου.

Ως υγειονομικοί γίναμε τα πρώτα θύματα αλγεινών κυβερνητικών πρακτικών που με πρόσχημα την πανδημία ήρθαν για να μείνουν και να επεκταθούν στο σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων. Τακτικές επιβολής, εκδικητικές και φρονηματικές διώξεις, φίμωση κάθε γνώμης και δράσης που έρχεται σε αντίθεση με το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα, είναι πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και όχι δημοκρατικών και ευνομούμενων κοινωνιών. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα αντισυνταγματικών, αντιεργατικών και εν τέλει αντικοινωνικών πρακτικών οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ώστε να μπει ένα τέλος στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Καθίσταται ξεκάθαρο πως ο ορίζοντας που απλώνεται μπροστά μας περιλαμβάνει αγώνες που δεν μπορεί να μένουν περιχαρακωμένοι μόνο στα στενά επαγγελματικά -συνδικαλιστικά όρια της κάθε ειδικότητας. Οι μεθοδεύσεις εκφοβισμού και επιβολής αγγίζουν πλέον όλη την κοινωνία και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ευρύτερη συνεργασία συλλογικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργάνων.

Το Σ.Υ.Δ.Ε. στηρίζει τους αγώνες του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/4 στις 9:00πμ στα Προπύλαια, στο κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας ΕΚΠΑ.

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι από όπου και αν εκπορεύεται.

Με εκτίμηση

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας – Σ.Υ.Δ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας