Ά. Μπλίνκεν-Μπορούν-αν θέλουν(?)-οι Ουκρανοί με τα όπλα μας να χτυπήσουν ρωσικές πόλεις»!

624

Αμετανόητοι, τραγικά ανεύθυνοι , θερμοκέφαλοι ή μάλλον ανεγκέφαλοι οι Αμερικάνοι για όσα προκαλούν και για όσα μπορούν να επακολουθήσουν, που μπορεί να είναι το τέλος της ζωής όπως την ξέρουμε, το τέλος του πλανήτη…..

Π.Δ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα!

Επί της ουσίας η Ουάσιγκτον αποσύρει τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων για το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν εργάστηκε για την παροχή και υποστήριξη επιθέσεων πέρα από το ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, είπε, η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει τις δικές της αποφάσεις και θα το κάνει, προσθέτοντας πως θέλει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει ό, τι χρειάζεται!

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ, επισήμως επιτρέπουν στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που τους παρέχουν για να χτυπήσουν ρωσικές πόλεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βεβαίως, αυτό δείχνει και ότι ο πόλεμος για τους Ουκρανούς εξελίσσεται δυσάρεστα παρά τις βοήθειες που λαμβάνουν από τους Δυτικούς και αναζητούνται τρόποι να πιεστεί η ρωσική κοινωνία εμπλέκοντας την άμεσα στον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Politico ομάδα Αμερικανών βουλευτών απαιτεί από την αμερικανική κυβέρνηση να εξουσιοδοτήσει την Ουκρανία να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με όπλα αμερικανικής κατασκευής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, δήλωσε σχετικά ότι υπάρχουν πολλοί «θερμοκέφαλοι» στο Κογκρέσο, που θα ήθελαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και που γενικά ακολουθούν τη γενική πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, που στοχεύει «να παρατείνει τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας