Κατέλαβαν Λιβανέζικη πόλη οι σιωνιστές – στον ύπνο τους όμως!

231

Άνθρακες ο θησαυρός! Κάτι σαν την προέλαση του Ουκρανικού στρατού προς το Βλαδιβοστόκ…

Σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες και blogs εχθές “έσκασε” η “ειδησάρα“: Το σιωνιστικό καθεστώς κατέλαβε την πρώτη πόλη του Λιβάνου!

Πρόκειται για τη Μαρούν αλ Ρας, μας πληροφόρησαν. Και έδειξαν και βίντεο, με στρατιώτες του ψευδοκράτους να αναρτούν τη σιωναζιστική σημαία σε κάτι συντρίμμια.

Και εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα:

Πρώτον, η Μαρούν αλ Ρας δεν είναι πόλη, αλλά χωριό. Πλέον μπορεί να θεωρηθεί προάστιο της μικρής πόλης Μπιντ Τζμπάιλ.

Δεύτερον, το πάρκο όπου σήκωσαν τη σημαία τους οι στρατιώτες δεν είναι καν στη Μαρούν Αλ Ρας, αλλά κάπου κοντά, σαφώς έξω από τον ιστό του χωριού. Η δε απόσταση του σημείου όπου ανέβασαν τη σημαία από τα σύνορα του Λιβάνου με την Κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι περί τα 600 μέτρα.

Σύμφωνα δε με τη Χεζμπολλάχ, μετά την καταδρομική επιχείρηση photo-op, οι στρατιώτες του κατοχικού στρατού απωθήθηκαν. Η δε σημαία πιθανότατα πάρθηκε σαν τρόπαιο και βρίσκεται πλέον μπροστά στην πόρτα του σπιτιού κάποιου μαχητή, όπου θα χρησιμοποιείται για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι ένοικοι του σπιτιού και οι επισκέπτες. Παλιά συνήθεια των Αράβων.

Αν αφαιρέσουμε λοιπόν την προπαγάνδα, αυτό που μένει από την είδηση είναι ότι αφού βομβάρδισαν το τζαμί που βρίσκεται στο πάρκο, μία ομάδα των ειδικών δυνάμεων κατάφερε να διεισδύσει 600 μέτρα σε Λιβανέζικο έδαφος, να βγάλει μια φωτογραφία με τη σημαία καρφωμένη μέσα σε ερείπια και στη συνέχεια να τραπεί σε φυγή. Είδηση που δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα μικρότερο από αυτό της είδησης προηγουμένων ημερών, για διείσδυση μέσω ανεμοπτέρων ενός αριθμού κομάντος της Χεζμπολάχ στο έδαφος της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όπου φαίνεται ότι επιχειρούν ακόμη στα μετόπισθεν του κατοχικού στρατού.

Τέτοιες στρατιωτικές επιτυχίες μάλλον να τις κρύβουν θα έπρεπε οι σιωνιστές, παρά να τις διατυμπανίζουν…

Όσο γρηγορότερα κατανοήσουν το μήνυμα του Λιβανέζου δημοσιογράφου Άλι Μόρταντα (“Εδώ είναι Λίβανος, ηλίθιοι! Ποτέ δε θα τα καταφέρετε στο Λίβανο”) τόσο καλύτερα γι αυτούς.

Υ.Γ.

Το παραπάνω κείμενο είχε ήδη γραφτεί όταν είδα την τελευταία ανάρτηση του Άλι Μόρταντα. Φαίνεται ότι η σημαία τελικά τη γλύτωσε: Σύμφωνα με το Μόρταντα, ένας στρατιώτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τράβηξε φιλμ τους ηρωικούς στρατιώτες, οι οποίοι αφού τράβηξαν το βιντεάκι όπου σήκωσαν τη σημαία στην “κατακτημένη πόλη”, την ξανακατέβασαν και έγιναν λαγοί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας