Ρωσία: Παρέχει άσυλο σε πρόσφυγες από τη νεοφιλελεύθερη υποκουλτούρα

904

– Και ποιος θα τα κάνει αυτά;
Οι Σκύθες
Κ. Βάρναλης, Η αληθινή απολογία του Σωκράτη

Πριν από 10 μέρες, στις 19/8/24, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που δίνει σε ξένους που μοιράζονται τις πνευματικές και ηθικές αξίες των Ρώσων και επιθυμούν να ξεφύγουν από τη νεοφιλελεύθερη υποκουλτούρα (ορθότερα: αντικουλτούρα) της Δύσης, δικαίωμα προσωρινής άδειας διαμονής.

Με βάση τους μέχρι τώρα κανονισμούς, για να πάρει ένας ξένος προσωρινή άδεια διαμονής έπρεπε να αποδείξει ότι γνωρίζει τη Ρωσική γλώσσα, Ιστορία και τους βασικούς νόμους της χώρας. Πέραν αυτού, η κυβέρνηση ορίζει πλαφόν στον αριθμό των μεταναστών που έχουν δικαίωμα να μπουν στη χώρα.

Με το νέο διάταγμα, οι αιτούμενοι άδεια προσωρινής διαμονής θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτή αίτηση στην οποία να αναφέρουν τους λόγους. Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο εξωτερικών να καταρτίσει λίστα με τις χώρες που επιβάλλουν τις νεοφιλελεύθερες “αξίες”.

Μέσα στην παρακμή του ο ιμπεριαλιστικός κόσμος κατεδαφίζει, μεταξύ άλλων, τις πνευματικές κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, παίρνει όμως καινούρια μορφή. Ο ναζισμός είχε ξαναφέρει στην επιφάνεια, και μάλιστα σε μία από τις πλέον πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, τη χώρα του Γκαίτε, του Μπετόβεν, του Αϊνστάϊν και του Μαρξ, στοιχεία του μεσαίωνα. Ο σύγχρονος, μεταμοντέρνος “νεοφιλελεύθερος” φασισμός μας πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, εμπνεόμενος από τη Ρώμη της παρακμής.

Ευτυχώς αυτά αφορούν μόνον τη δύση (και, ελπίζουμε, προσωρινά). Όπως την εποχή του Ευρωπαϊκού μεσαίωνα ο Αραβικός κόσμος ανέλαβε να κρατήσει ζωντανό το νήμα του πολιτισμού, έτσι και σήμερα ο “συλλογικός Νότος” παίζει τον ίδιο ρόλο.

Θυμίζουμε και την Ιρανική απάντηση στον πολιτιστικό βόθρο της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας του Παρισιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας