Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη όσον αφορά τις σχέσεις της με τη Ρωσία.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Όρμπαν σημείωσε ότι οι συνεχείς αναφορές και δηλώσεις από δυτικούς πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη «ρωσική απειλή» υποδηλώνουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.
Επίσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επανεξετάζει τον ρόλο της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας τονίζει ότι η συμμετοχή σε τέτοιες επιχειρήσεις δεν είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας.
Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τις επιπτώσεις των αποφάσεων του ΝΑΤΟ στην εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντά της.
Παρά τη συμμετοχή της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ, ο Όρμπαν υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές πρέπει να λαμβάνεται υπόψη με βάση τα εθνικά συμφέροντα.
Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα επικρίνει τη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις και οι στρατιωτικές ενέργειες δεν οδηγούν σε μια βιώσιμη λύση.
Αντίθετα, υποστηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή εντείνει τις εντάσεις και αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης.









![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://iskra.gr/wp-content/uploads/2026/02/0-1-85-218x150.jpg)
































