Αν δεν υπήρχε ακρίβεια θα έπρεπε να εφευρεθεί-Κυβερνητική υποκρισία η πάταξη της

743

Σήμερα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την ακρίβεια και πως αυτή μπορεί να παταχθεί, μόνο που ως αντικείμενο δεν υφίσταται πραγματικά καθώς με αυτήν επιτυγχάνει η κυβέρνηση πρωτογενή πλεονάσματα και υπέρογκα έσοδα.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τις μόνιμες πλέον υψηλές τιμές των καυσίμων.

Γιατί αν δεν υπήρχε η ακρίβεια θα έπρεπε να εφευρεθεί και η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι εργάζεται για την πάταξη της (και για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον το ίδιο θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση).

Λόγω του Φ.Π.Α. και του ΕΦΚ η κυβέρνηση παράγει ξεκούραστα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει πραγματική οικονομία.

Διότι απλούστατα η ελληνική οικονομία δεν υφίσταται πραγματικά γιατί η χώρα δεν παράγει τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Το κύριο προϊόν της χώρας είναι η… κατανάλωση: Είτε η εσωτερική, καθώς όλοι οι πολίτες θα βάλουν βενζίνη ή diesel για να μετακινηθούν και όλοι θα αναγκαστούν να αγοράσουν τρόφιμα για να φάνε, είτε αυτή η κατανάλωση είναι εξωτερική, δηλαδή προέρχεται από τους τουρίστες οι οποίοι καταναλώνουν όταν κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται να μειωθεί ποτέ ο Φ.Π.Α. και ο ΕΦΚ, κάτι που άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αυτοί οι δύο έμμεσοι φόροι φέρνουν πολλά έσοδα στο κράτος και το κυριότερο είναι φόροι τους οποίους πληρώνουν άπαντες είτε θέλουν είτε δεν θέλουν.

Επίσης, οι δύο αυτή έμμεσοι φόροι έχουν μία άμεση αναλογική σχέση με την ακρίβεια.

Όσο πιο πολύ αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και των καυσίμων τόσο πιο πολύ αυξάνονται τα έσοδα που προκύπτουν από τους δύο αυτούς φόρους!

Η ακρίβεια είναι ανατροφοδοτούμενη. Προκαλεί νέες αυξήσεις και αφήνει πάντα ευχαριστημένος τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ.

Γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να σταματήσει να αγοράζει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει.

Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αποτελούν μία μόνιμη υποχρέωση της χώρας με βάση τα Μνημόνια που έχει υπογράψει για… 115 χρόνια.

Από τη στιγμή που η χώρα δεν διαθέτει μία μεγάλη παραγωγική βάση τα πλεονάσματα θα τα βγάζουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι για το θεαθήναι και ουδεμία πρακτική αξία έχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας