8 Δεκεμβρίου 1980 δολοφονείται ο John Lennon

915
8 Δεκεμβρίου 1980 δολοφονείται

John Lennon: Give Peace a Chance

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πριν τον πυροβολήσει πισώπλατα ο Mark Chapman, τον είχε προσεγγίσει ζητώντας του ένα αυτόγραφό.

Ο John Winston Ono Lennon ένας εκ των μέγιστων μουσικών του 20ου αιώνα και ιδρυτικό μέλος των Beatles, έπεφτε νεκρός το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, όταν ο Mark David Chapman τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο Lennon, επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών “Walking on Thin Ice” και “It Happened”, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο της σόλο καριέρας του.

Ακτιβιστής και ηγετική μορφή του Κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Lennon επηρέασε με τη μουσική του όχι μόνον τραγουδοποιούς, αλλά και τα κινήματα για την Ελευθερία και την Ειρήνη! Το Imagine και το Give Peace a chance, στάθηκαν αφορμή και εφαλτήριο αγώνων!!!

Ο δολοφόνος παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Εκτός από το όπλο του εγκλήματος, στην κατοχή του υπήρχαν ένα αντίτυπο του δίσκου “Double Fantasy”, στο εξώφυλλο του οποίου είχε υπογράψει νωρίτερα ο μουσικός, καθώς και κασέτες με τραγούδια των Beatles.

Στα 40 μόλις χρόνια του, ο Lennon πέρασε στο επέκεινα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας